DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144835-0.02851%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurumlu baba ve oğlu maket araç koleksiyonu oluşturuyor
11 okunma

Erzurumlu baba ve oğlu maket araç koleksiyonu oluşturuyor

ABONE OL
Eylül 6, 2024 08:50
Erzurumlu baba ve oğlu maket araç koleksiyonu oluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurumlu emekli memur Halet Köseoğlu, oğlunun küçük yaşta geliştirdiği maket araçlara olan ilgisi sayesinde, evlerinin çocuk odasında etkileyici bir koleksiyon oluşturdu.

Halet Bey, 3 yaşındaki oğlu Gökhan Emir’in bir maket araba isteğiyle başlayan bu hobiye, kısa sürede kendisi de kapıldı.

Baba-oğul, 10 yıl boyunca klasik ve modern modellerden oluşan maket araç koleksiyonlarını genişletti ve sayıları 350’yi aştı.

Yaklaşık 2,5 yıldır çocuk odasına özel olarak tasarlanmış vitrinlerde sergilenen bu değerli koleksiyon, Halet Bey ve Gökhan Emir’in her gün özel zaman ayırdığı bir tutku alanı haline geldi.

Maket araçlarını özel bez ve fırçalarla özenle temizleyen ve bakımlarını yapan ikili, koleksiyonlarını daha da genişletmeyi ve ilgi alanlarını bir sergieviyle taçlandırmayı hedefliyor.

“Erzurum’da bir sergievi açmayı düşünüyorum.”

Halet Köseoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun odasına girdiğinde araçları görünce huzur duyduğunu söyledi.

Koleksiyonu özel olarak tasarlanmış vitrinlerde sergilediklerini belirten Köseoğlu, “Oğlumla 3-5 arabayla başladığımız hobi, günümüzde çeşitli ölçeklerde 350’den fazla modele ulaştı.” dedi.

Köseoğlu, koleksiyonun kendileri için çok değerli olduğunu vurgulayarak, “Burada güncel ve klasik olmak üzere iki tür araç sergiliyoruz. Ben klasiklere daha çok hayranım; onlara bakınca zaman yolculuğu yapıyormuş gibi hissediyorum. Hatta Yeşilçam filmlerinde izlediğim arabaları burada görünce ‘bu bizim araba, şu bizim araba’ diyorum, çok hoşuma gidiyor. Benim için klasikler önemli, oğlum için ise güncel arabalar.” ifadelerini kullandı.

Köseoğlu, araçların yerlerini değiştirdiğini ve temizlik ve bakımını yaptığını da ekledi:

“Burası, otomobil tutkunları için vazgeçilmez bir hobi ve koleksiyon. Buraya gelince dünyayla bağım kopuyor, tamamen modellere odaklanıyorum, hangi modeli seride tamamlayabilirim gibi düşüncelere dalıyorum. Modellerimizi biraz daha çeşitlendirebilirsek Erzurum’da bir sergievi açmayı düşünüyorum. Koleksiyondaki sayıyı kısıtlamadan, ulaşabileceğimiz kadar genişletmeyi planlıyoruz. Çoğu model piyasada bulunamıyor, manevi değerleri çok yüksek. Maket araçlar, gerçek otomobillerin tüm detaylarıyla birebir küçültülmüş halleri, gövdeleri döküm metal, boyaları ise gerçek otomobil boyası ve lisanslı üretilmişler.”

“Buraya gelince tüm stresim gidiyor.”

Koleksiyonun diğer ortağı, 13 yaşındaki Gökhan Emir ise çocukluğundan gelen araç sevgisinin hala devam ettiğini anlattı.

Gökhan Emir, koleksiyonu ömrünün sonuna kadar saklamayı planladığını belirterek, “Zaman ilerledikçe koleksiyonumuzu büyüttük ve geliştirdik, bu hali aldı. Buraya gelince tüm stresim gidiyor, çok mutlu oluyorum. Koleksiyonumuzu daha da genişletmeyi düşünüyoruz, geçmişten günümüze araçların serilerini tamamlıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kültür Sanat erzurum Güncel Yaşam Çocuk Memur Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP