DOLAR 34,2876 0.15%
EURO 37,0949 -0.2%
ALTIN 3.024,120,42
BITCOIN 0%
İstanbul
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:55

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum’da UMKE Temel Modül Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
7 okunma

Erzurum’da UMKE Temel Modül Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

ABONE OL
Ekim 25, 2024 07:47
Erzurum’da UMKE Temel Modül Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da, hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü zorlu koşullarda, “ULUSAL Medikal Kurtarma (UMKE) Temel Modül Eğitimi” başarıyla tamamlandı. Palandöken Dağı’nın eteklerindeki AFAD İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen eğitimde, 30 gönüllü sağlık personeli pratik saha deneyimiyle bilgilerini pekiştirdi.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından bu yıl üçüncü kez düzenlenen 5 günlük eğitim, Palandöken Dağı’nın eteklerinde yapılan başarılı saha tatbikatıyla sona erdi. 21 Ekim’de başlayan eğitim, ilk iki gün 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde teorik eğitimle başladı. Son üç gün ise arazide kamp ve tatbikatlarla devam etti. 2024 yılının son eğitimine doktor, hemşire, ATT, paramedik, anestezi teknikeri ve ebe gibi çeşitli birimlerde görev yapan 30 gönüllü sağlık personeli katıldı. Ayrıca, 2024’te düzenlenen eğitimlerde 200’den fazla sağlık personelinin “UMKE Temel Modül Eğitimi”ne katıldığı belirtildi.

SOĞUK HAVADA EĞİTİM

Gönüllü UMKE adaylarına, afet ortamında stres altında çalışma, ekip olma ve farklı ekiplerle koordinasyonlu çalışma, temel ve ileri yaşam desteği, triaj çalışmaları, sıcak ve soğuk alanda enkaz altında çalışma, yaralı kurtarma, kampçılık ve zor şartlarda yaşamı idame ettirme eğitimleri verildi. Ekipler, geceleri sıfırın altında 8, gündüzleri sıfırın altında 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında, dev kazanlarda kaynattıkları semaverde çay içerek ısındı.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPMAKTAYIZ’

Erzurum 112’de paramedik olarak görev yapan Fatma Coşkun, “Palandöken Dağı’nın eteklerinde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi olarak arama kurtarma eğitimi yapıyoruz. Hava sıcaklığı sıfırın altında 8 dereceye kadar düşen gecelerde çadırlarda uyuduk. 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitim aldık. Bugün de uygulama eğitimlerimiz devam ediyor. Bütün UMKE gönüllülerimizle birlikteyiz. Eğitim zorlu geçiyor çünkü sahadayız. Sıkıntılı durumlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Soğuk hava şartları, sahada çalışma ve ekiple kalabalık bir ortamda krizi yönetmek zorlu ancak elimizden geleni yapıyoruz,” dedi.

‘PERSONEL GECEYİ ÇADIRLARDA GEÇİRİYOR’

UMKE çalışmaları hakkında genel değerlendirme yapan 112 Başhekim Yardımcısı Dr. Celal Yazıcı, “Gönüllü UMKE ekibimiz burada Temel Modül Eğitimi’ni gerçekleştiriyor. Bu yıl üçüncü eğitimimizi yapıyoruz. Yaklaşık 30 kişilik bir gönüllü grubumuz var. İçlerinde doktor, ATT, paramedik ve hemşire gibi birçok farklı branştan sağlık personeli bulunuyor. Eğitim iki günlük teorik eğitimle başlıyor. Sonrasında iki günlük kamp saha eğitimi olan Temel Modül Eğitimi veriliyor. Şu anda saha eğitiminin üçüncü günündeyiz. Personel, afet zamanı şartlarını simüle ederek barınma çadırlarında konaklıyor. Sabah uyanıp kahvaltı yaptıktan sonra eğitmenler eşliğinde Temel Modül Eğitimi alıyorlar. Öğlen yemeği ardından eğitimler akşam yemeğine kadar devam ediyor. Gece de eğitimlerimiz oluyor. Eğitim alan personel geceyi çadırlarda geçiriyor,” şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi Yerel Haberler Kurtarma Erzurum Eğitim Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.