DOLAR 34,1327 -0.02%
EURO 38,1041 0.49%
ALTIN 2.904,820,69
BITCOIN 2153190-0.1507%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:06

AKŞAMA KALAN SÜRE

Erzurum’da TÜGVA Yaz Okulu’nda Filistin’e Destek Etkinlikleri
13 okunma

Erzurum’da TÜGVA Yaz Okulu’nda Filistin’e Destek Etkinlikleri

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 09:37
Erzurum’da TÜGVA Yaz Okulu’nda Filistin’e Destek Etkinlikleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından düzenlenen yaz okulunda eğitim gören çocuklar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek için anlamlı bir kampanyaya katılıyor.

Yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı yaz okulunda, İsrail ürünlerinin boykot edilmesi ve Filistinli akranlarına destek olmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Çocuklar, İsrail ürünlerini boykot etmekle kalmıyor, aynı zamanda Filistin’deki çocuklara mektuplar yazıyor, resimler çiziyor ve Gazze’deki çocuklara yardım topluyor.

Öğrenciler, Filistin’e destek yürüyüşlerine aileleriyle birlikte katılıyor ve gösterdikleri duyarlılıkla takdir topluyor.

TÜGVA Erzurum İl Temsilcisi Muhammet Faruk Kömeç, çocukların Filistin için düzenlenen etkinliklerde duygu dolu anlar yaşadığını belirterek, “Filistin konusunu gündemde tutmak için şiir ve resim yarışmaları düzenledik. Öğrencilerimizin Filistin’in ‘Türkiye ve Müslümanların davası’ olduğunu anlamalarını istedik.” dedi.

Öğrencilerin Filistin’deki akranlarına yazdığı mektuplar oldukça duygusal ve etkileyici. Bir öğrencinin mektupta “Ben bu kağıdı süslemeyeceğim çünkü katliamın süsü olmaz” şeklindeki ifadesi, çocukların Filistin’deki acıya duyduğu derin üzüntüyü gözler önüne seriyor.

Kömeç, ayrıca çocukların Gazzeli akranları için koliler hazırladığını ve bu kolilerin içine gofret, kalem kutusu ve oyuncaklar koyduklarını söyledi.

5. sınıf öğrencisi Sena Özdemir, Filistin’de yaşananları televizyondan izlediğini ve çok üzüldüğünü belirterek, “Savaş altındaki akranlarıma yardımcı olmak için resim yapıyorum, mektup ve şiir yazıyorum. Filistin’de savaş altındaki yaşıtlarımız için farkındalık oluşturuyoruz.” dedi.

Özdemir, Filistin’deki akranına yazdığı mektupta, “Seni ve toprağını korumak istediğim için boykot mallarını kullanmıyorum. Çünkü o zalim İsrail’e mermi vermek istemiyorum. Tüm Filistin’i kurtarmak ve kollarımın altına almak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ahmet Emin Toraman, Filistin’deki çocukların oyun alanı kalmadığı için üzüldüğünü belirterek, “Hasta ve yaralı çocuklar için resim yapıyoruz. Çocuklar orada hastalanıyor, yaralanıyor ve açlıktan ölüyor.” dedi.

Elif Sahra Kotan ise “Filistin’e yardımcı olmak için etkinlikler düzenliyoruz. Oradaki yaşıtlarım için üzülüyorum çünkü bombalanıyor, aç kalıyor. Yaptığımız etkinliklerle oradaki çocuklara farkındalık oluşturup dikkat çekmek istiyoruz. Her çocuk yaşamak için doğar, yaşamalı, ölmemeli.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası İlişkiler Filistin erzurum Türkiye İsrail Çocuk Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP