DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Erzurum’da Öğrenci Servisleri Denetlendi
10 okunma

Erzurum’da Öğrenci Servisleri Denetlendi

ABONE OL
Eylül 12, 2024 07:48
Erzurum’da Öğrenci Servisleri Denetlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da Servis Araçları Denetlendi

Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte Erzurum’da polis ekipleri, öğrenci taşımacılığı yapan servis araçlarını yoğun bir şekilde denetledi.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, şehir genelinde belirledikleri noktalarda denetim noktaları oluşturarak güvenliği sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürdü.

Öğrencileri taşıyan servis araçları durdurularak, ekipler tarafından sürücülerin ehliyet, ruhsat, güzergah izinleri ve Mesleki Yeterlilik Belgesi (SRC) gibi gerekli belgeleri titizlikle kontrol edildi.

Eğitim öğretimin ilk üç gününde 286 servis aracını denetleyen ekipler, hem sürücülere hem de öğrencilere emniyet kemeri takmanın önemini vurgulayarak bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Servis sürücülerinden Ümit Tutkal, AA muhabirine verdiği demeçte, yaklaşık 27 yıldır öğrenci taşımacılığı yaptığını ve her zaman tüm tedbirleri alarak güvenliğe özen gösterdiğini belirtti.

Araçlarının gün içinde üç kez denetlendiğini ifade eden Tutkal, “Ekipler belgelerimizi soruyorlar, can güvenliğinin sağlanması için denetimler yapıyorlar. Halkımızın iyiliği için çabalıyorlar.” dedi.

Bir diğer servis sürücüsü Selami Erdoğan ise okul çevrelerinde ve servis araçlarına yönelik yapılan denetimlerden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, “Denetimler sıkı şekilde devam ediyor. Öğrenci olmayan kişiler gelip okul önlerinde bekliyorlar, servislerdeki çocukları rahatsız ediyorlar. Bu denetimler hem bizim hem de çocuklar için çok iyi oluyor.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

erzurum trafik Eğitim Güncel Polis

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP