DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum’da Mantar Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastanede Tedavi Altına Alındı
5 okunma

Erzurum’da Mantar Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastanede Tedavi Altına Alındı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:03
Erzurum’da Mantar Zehirlenmesi: 4 Kişi Hastanede Tedavi Altına Alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da, doğadan toplanan mantarları tüketen 4 kişi, zehirlenme belirtileri göstererek hastaneye kaldırıldı.

Olay, kent merkezindeki Akdağ Mahallesi’nde yaşandı. 4 çocuk babası Hüseyin Çiydem, gelin ve kaynana M.İ. ve G.İ. ile B.G. tarafından toplanan mantarlar, evde pişirilerek tüketildi. Kısa süre sonra, 4 kişide de bulantı ve ishal şikayetleri başladı. Durumun ciddiyetini fark eden Çiydem, 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak yardım istedi.

Ambulanslarla Erzurum Şehir Hastanesine götürülen 4 kişi, acil yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Yaklaşık 3 gündür tedavi gören hastaların hayati tehlikesi bulunmuyor. Hastalar, bir süre daha gözlem altında tutulacak ve sağlık durumlarında iyileşme görülmesi halinde taburcu edilecekler.

Zehirlenen Hüseyin Çiydem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, topladıkları mantarları köydeki evlerinde pişirdiklerini ve mantarları yedikten sonra şiddetli karın ağrısı çekmeye başladığını söyledi. “Köylülerimizin yardımıyla 112’yi aradık, gelip götürdüler. Zehirlenme vakası yaşadık.” dedi. Çiydem, aynı mantardan yiyen eşinin sağlık durumunun iyi olduğunu, sadece kendisinin zehirlendiğini belirtti.

Çiydem, hastanenin acil servis ve yoğun bakım birimlerindeki sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, “Pişmanlık yaşıyoruz, mantar mevsimi değilmiş. Bilmediğiniz mantarı yemeyin.” diye uyarıda bulundu.

Hastanenin acil tıp asistanlarından Dr. Nurettin Portakal, bahar döneminde bilinçsizce toplanan mantarların tüketilmesi sonucu hasta yoğunluğunda artış olduğunu belirtti. Yoğun bakımda takip ettikleri 4 hastanın sağlık durumunun iyiye gittiğini dile getiren Portakal, “Toplama mantarın ileri düzeyde karaciğer ve böbrek yetmezliğine gidecek zehirler barındırdığını bilmemiz gerekiyor. Her toplanan mantar sağlıklı değildir, zehir içerebilir. Bilinçsizce tüketmemek gerekiyor. Kültür mantarı tüketmekten başka şansımız yok. ‘Daha önce yediğim mantarda bir şey olmamıştı.’ deyip tekrar tüketip şikayetleri olan hastalar var. Maalesef doğada güvenebileceğimiz mantar yok.” şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Zehirlenme Erzurum Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP