DOLAR 34,1167 0.03%
EURO 38,1729 0.08%
ALTIN 2.878,640,14
BITCOIN 21832881.34105%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum’da Kum Banyosuyla Şifa Arayanlar
16 okunma

Erzurum’da Kum Banyosuyla Şifa Arayanlar

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:45
Erzurum’da Kum Banyosuyla Şifa Arayanlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Oltu ilçesindeki Ejder Deresi, ağustos ayında, sıcaklığın 30 dereceyi aşmasıyla eklem ağrıları ve romatizmal rahatsızlıkları olanlar için bir şifa kaynağı haline geliyor. Bölgeye gelenler, sıcak kumda banyo yaparak hastalıklarına iyi gelmesini umuyor.

Alternatif tıp uzmanı Dr. İbrahim Ekinci, kum banyosunun etkili olabilmesi için kumun sıcak olması gerektiğini ve Erzurum’un ağustos ayında bunun için ideal bir iklime sahip olduğunu belirtiyor. Ekinci, kum banyosunun vücuda destekleyici ve tedavi edici etkilerinin olduğunu, özellikle eklem kireçlenmesinde oldukça etkili olduğunu söylüyor. Kendi de her sezon birkaç kez kum banyosu yaptığını ifade eden Ekinci, geçmiş yıllarda hastalarına ve çevresine de bu yöntemi uygulamış ve bu yıl daha fazla kişinin kum banyosu yapmasını beklediğini söylüyor. Ancak Ekinci, iltihaplı romatizma, kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon gibi bazı rahatsızlıklarda kum banyosunu önermiyor.

Ejder Deresi’nde, eklem ağrıları ve romatizma şikayeti olanlar, kendilerine bir yer hazırlayıp kafaları dışarıda kalacak şekilde kuma gömüyorlar. Yarım saat bu şekilde kalan kişiler, doktorun tavsiyesine göre bu uygulamayı birkaç kez tekrarlıyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Oltu Hava Durumu Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP