DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum’da Kültür Yolu Festivali’nde Buzdan Heykeller Sergilenecek
21 okunma

Erzurum’da Kültür Yolu Festivali’nde Buzdan Heykeller Sergilenecek

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 10:48
Erzurum’da Kültür Yolu Festivali’nde Buzdan Heykeller Sergilenecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Erzurum’da Buzdan Sanat Festivali: Kültür ve Mitleri Donmuş Bir Sergide Buluşturuyor

Erzurum, Kültür Yolu Festivali kapsamında sanatseverleri buzdan yapılmış 30’dan fazla heykel ile büyüleyici bir sergiye davet ediyor. Türkiye’nin tek buz müzesi olan Ata Buz Müzesi, bu özel sergiye ev sahipliği yapıyor.

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan müzenin akademisyenleri ve öğrencileri, festival için yoğun bir çalışma içerisinde. 17 Ağustos’ta gerçekleşecek festivalde, Türk mitolojisi, Erzurum’un mimari ve kültürel değerleri, Filistin’de yaşananlar ve çocuk oyun alanlarına dair heykeller sergilenecek.

Müze, yaz kış ziyaretçilerini sıfırın altında 5 derecede ağırlıyor ve festival için özel ışıklandırma sistemleriyle unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Ata Buz Müzesi Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Bulat, “Festivalde, Türk mitolojisiyle ilgili 14 buz heykeli, Erzurum Kültür Sokağı’nı anlatan heykeller ve Filistin’de yaşananlara dikkat çeken eserler yer alacak. Ayrıca çocukların eğlenebileceği iglolar ve kaykay heykelleri de sergileniyor.” dedi.

Yüksek lisans öğrencisi Abdurrahman Datlı, Gazze’de öldürülen çocukların anısına “Melek Kanatlı Çocuk” heykelini yarattı. Datlı, “Bu heykel, savaşın masum kurbanları olan çocukların melekler gibi güzel ve masum olduğunu göstermek için yapıldı. Buzdan yapılmış olması da, çocukların ne kadar şeffaf ve kırılgan olduğunu vurgulamak istedim.” şeklinde konuştu.

Müzede ayrıca aslan, kaplan, ejderha, şahmeran ve Selçuklu kartalı gibi mitolojik figürleri buzdan yorumlayan heykeller de sergileniyor.

Buz, sürdürülebilir bir sanat malzemesi olarak öne çıkıyor ve müze, Erzurum’un kültürel zenginliğini buz heykelleri aracılığıyla sanatseverlerle buluşturuyor.

Atatürk Üniversitesi Türkiye erzurum Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP