DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum’da Ejder Deresi Kumları Şifa Dağıtıyor
16 okunma

Erzurum’da Ejder Deresi Kumları Şifa Dağıtıyor

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 08:44
Erzurum’da Ejder Deresi Kumları Şifa Dağıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Oltu ilçesinde bulunan Ejder Deresi’nin kumları, halk arasında şifa dağıtıcı özelliğiyle bilinmektedir. Vatandaşlar, çeşitli hastalıklardan kurtulmak umuduyla bu kumlarda banyo yapmaktadır.

Oltu halkı, Ejder Deresi’nin kumlarının faydalarını keşfederek, yılda 3-4 kez kum banyosu yapmanın kış hastalıklarına karşı koruma sağladığına inanmaktadır.

Oltu’lu Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, hastalarına 4-5 seans kum banyosu yapmalarını tavsiye ediyor. Mineral, demir ve magnezit açısından zengin olan bu kumlarda bulunan madenlerin çeşitli hastalıkları tedavi edici ve düzenleyici etkilerinin yanı sıra genel sağlığa da önemli katkıları olduğu belirtiliyor. Ancak, iltihaplı romatizma, kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon gibi hastalıklara sahip kişilere kum banyosu tavsiye edilmemektedir.

Dr. Ekinci, 10 yıldır düzenli olarak kum banyosu yaptığını belirterek, özellikle kumun sıcak olmasının önemli olduğunu vurguluyor. Ağustos ayında Erzurum’da hava sıcak olduğu için bu dönemde kum banyosu yapmak daha etkili oluyor. Kum banyosu vücuda destek sağlayarak tedavi edici özellikler de sergileyebiliyor. Dr. Ekinci, iltihaplı romatizma, kalp rahatsızlıkları ve yüksek tansiyon gibi hastalıklarda kum banyosundan kaçınılması gerektiğini tekrarlıyor. Eklem kireçlenmelerinde ise kum banyosunun oldukça faydalı olduğunu söylüyor. Her sezonda 3-4 kez kum banyosu yapan Dr. Ekinci, bu sayıyı bu yıl artırabilmeyi umuyor. Geçtiğimiz yıllarda hastalarına ve yakın çevresine kum banyosu yaptığını belirten Dr. Ekinci, bu yıl 500 kişiye kadar kum banyosu yapmayı hedefliyor. Dr. Ekinci, özellikle Kırdağ’ın eteğindeki Söğütlü derede bulunan kumları öneriyor. Bu kumlarda demir miktarının yüksek olması nedeniyle sağlık sorunlarına çözüm arayan herkese kum banyosunu tavsiye ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Tansiyon Tansiyon erzurum Oltu Doğa Yerel Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP