DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23162261.07725%
İstanbul
18°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum’da Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası’nın Ön Hazırlıkları Başladı
6 okunma

Erzurum’da Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası’nın Ön Hazırlıkları Başladı

ABONE OL
Ekim 27, 2024 09:50
Erzurum’da Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası’nın Ön Hazırlıkları Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da “Dağ Bisikleti Cumhuriyet Kupası” yarışmasının öncesinde, sporcular ve protokol üyeleri tabyalarda bisiklet turuna katıldı. Bu tur, pazar günü gerçekleşecek yarışmanın öncesinde tarih bilinci oluşturmak ve tarihi mekanları halkın daha iyi tanımasını sağlamak amacıyla düzenlendi.

Türkiye Bisiklet Federasyonunun 2024 faaliyet programında yer alan yarışma öncesinde gerçekleştirilen “Tabyalar Bisiklet Turu”, Erzurum’un tarihi dokusunu keşfetme fırsatı sundu. 81 ilden 100 sporcu, protokol üyeleri ve halk katılımıyla gerçekleşen tur, kent meydanından başladı. Tur boyunca katılımcılar, Yakutiye Medresesi, Ulu Camii, Erzurum Kalesi, Aziziye Tabyaları (Rus harbinin yaşandığı yer), Mecidiye Tabyası ve Nene Hatun’un mezarını ziyaret etme imkanı buldu.

Vali Mustafa Çiftçi, Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlenen yarışma kapsamında 81 ilden gelen gençlerle birlikte bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. “Etkinlik Havuzbaşı’ndan başladı ve Nene Hatun’un kabrinin bulunduğu Aziziye Tabyaları’nda sona erdi. Valilik olarak geçtiğimiz günlerde tarihi ve kültürel mirasın korunmasıyla ilgili bir genel emir yayınlamıştık. Bu emre göre, 23 tabyayı kamu kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına zimmetlendirdik. Bugünkü etkinlik de bu girişimin devamı niteliğinde. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, kendilerine zimmetlenen Büyük Kiremitlik Tabya’da güzel etkinlikler gerçekleştiriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü de tarih derslerini tabyalarda işlemeye başladı. Bizim amacımız, 81 vilayetten gelen gençlerin ilimizdeki tabyaları görmesini sağlamak. Bu vatanın ne şartlarda bize vatan olduğunu, nasıl savunulduğunu daha iyi anlamalarını istiyoruz,” dedi Vali Çiftçi.

Erzurum Bisiklet İl Temsilcisi ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Dağ Bisikleti Teknik Kurulu Üyesi Mustafa Kocaman, bisiklet turuna katılanların 8 bin 700 metre pedal çevirdiğini söyledi. “Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyon hem ilimiz hem de tüm Türkiye için örnek teşkil edebilir. İl protokolünün katılımıyla 8 bin 700 kilometrelik bir parkuru tek nefeste tamamladık. Ben başlarda biraz şüpheliydim, ancak bu kadar başarılı olduğunu görünce açıkçası daha fazla etkinlik yapma şansımız olduğunu düşünüyorum. Yarın ulusal dağ bisikleti şampiyonamız olacak. Kiremitlik tepedeki atlama kulesinde gerçekleştirilecek. Toplam 2,5 kilometrelik bir parkur hazırladık. Kiremitlik Tepe Tabyası’nın her tarafını kullandık. 81 ilden yaklaşık 100 sporcunun katılacağı yarışımız saat 12.30’da başlayacak ve saat 16.00’da ödül töreniyle sona erecek.” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür Sanat Etkinlik Erzurum Kültür Güncel Spor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.