DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21571500.49497%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum’da Bilim Merkezi 200 Bin Çocuğun Geleceğine Işık Oldu
12 okunma

Erzurum’da Bilim Merkezi 200 Bin Çocuğun Geleceğine Işık Oldu

ABONE OL
Eylül 5, 2024 10:48
Erzurum’da Bilim Merkezi 200 Bin Çocuğun Geleceğine Işık Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da üç yıl önce temelleri atılan Bilim Erzurum, uzman eğitmen kadrosuyla robotik kodlamadan akıllı tarıma, yazılım atölyelerinden tasarım çalışmalarına kadar pek çok alanda eğitim veriyor. Bu girişim, yaklaşık 200 bin çocuğun geleceğine yön vererek, onlara bilim ve teknoloji dünyasına açılan kapıları aralıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve TÜBİTAK’ın ortaklığında Yakutiye ilçesinde hayata geçirilen Bilim Erzurum, 6-14 yaş arası çocuklara bilime ve teknolojiye dair deneyimler sunuyor.

5 bin metrekare kapalı alana sahip merkezde, ilkokul ve ortaokul öğrencileri 7 farklı atölyede uzman eğitmenlerden hem teorik hem de pratik eğitim alıyorlar.

Girişim, teknoloji, matematik, doğa, tasarım, hava-astronomi ve akıllı tarım atölyeleri aracılığıyla öğrencilere yaşlarına uygun bilimsel konular öğretiliyor.

Bilimsel ve teknolojik festivallere katılmak isteyen üniversite öğrencilerine de destek veren merkez, aynı zamanda buradaki çalışmaları sektörlerle buluşturarak geleceğin teknolojilerine ışık tutuyor.

Merkezde sürekli olarak yeni projeler hayata geçiriliyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada Bilim Erzurum’un farklı paydaş kurumların ortak çalışmasıyla ortaya çıktığını ve ülkenin en önemli bilim merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Aynalı, merkezin bilime önemli katkılar sağladığını vurgulayarak, 3 yılda yaklaşık 200 bin kişiye eğitim verdiklerini ve bu eğitimleri sürdürmeye devam ettiklerini ifade etti. Hem yaz hem de kış aylarında düzenledikleri bilim şenlikleriyle binlerce insanı bilimle buluşturduklarını anlatan Aynalı, önümüzdeki şubat ayında kapsamlı bir kış bilim şenliği düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Aynalı, bu hafta içinde bilim merkezleri eğitmenleri için bir eğitim programı gerçekleştireceklerini ve Türkiye’deki tüm bilim merkezlerinin eğitmenlerine Erzurum’da eğitim vermiş olacaklarını belirtti. Yeni uygulamalardan biri olarak da yazılım akademisi kurduklarını ve çocukların yazılım alanına yönelmelerini teşvik etmek için çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Kentte inşası devam eden ve 2025 yılında tamamlanması beklenen Doğu Anadolu Gözlemevi ile entegre projeler geliştirdiklerini belirten Aynalı, gözlemevinin uzaydan aldığı verileri bir yazılım aracılığıyla planetaryumda anında izlettirerek dünyadaki bilim merkezlerinden fark yaratacaklarını ifade etti.

Aynalı, eğitim gören çocukların kendilerini geliştirerek çeşitli yarışmalara katıldığını ve bundan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne vurgu yapan Aynalı, Bilim Erzurum’da yetişen çocukların gelecekte önemli yerlerde bulunacaklarına ve buradaki eğitimlerini üniversitedeki eğitimlerine entegre ederek Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne katkıda bulunacaklarına inandığını söyledi. Aynalı, amaçlarının çocukları bu amaç uğruna yetiştirmek olduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Teknoloji

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Teknoloji Tübitak Türkiye Yazılım erzurum Eğitim Güncel Tarım

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP