DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21522040.24848%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum Tarih Derneği, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın kitabını tanıttı
7 okunma

Erzurum Tarih Derneği, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın kitabını tanıttı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 07:48
Erzurum Tarih Derneği, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın kitabını tanıttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum Tarih Derneği, Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın “Kuran’ın Toplumsal Gelişim Öğretisi” isimli kitabının tanıtımını gerçekleştirerek kültürel faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Erzurum Halk Oyunları Halk Türküleri Derneği eğitim salonunda düzenlenen etkinliğe, Erzurum Tarih Derneği Başkanı Prof. Dr. H. Ömer Özden, Halk Oyunları Halk Türküleri Derneği Başkanı Selahattin Öğdüm, ERVAK Başkanı Erdal Güzel ile birlikte çok sayıda kitapsever, dernek yöneticisi ve üyesi katıldı.

Tarih Derneği Başkanı Prof. Dr. Özden, açılış konuşmasında derneğin faaliyetleri hakkında bilgi paylaşarak, Erzurum’u ve tarihini tanıtmayı, araştırma faaliyetlerini yürütmeyi ve düzenlenen kültürel etkinliklerle şehrin kültürüne katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı. Prof. Dr. Özden, “Bugün burada Erzurum’un değerli bir evladı olan Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan’ın kitabının tanıtımını yapıyor olmak bize büyük mutluluk veriyor. Erzurum’u her platformda tarihsel ve kültürel açıdan tanıtmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bu çabalarımızda değerli Erzurumlu hemşehrilerimizin, bürokratlarımızın ve siyasilerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, okurlarıyla yaptığı kısa bir sohbette, insanın dünya üzerindeki yaşam yolculuğunun “gelişim” kavramı ile özetlenebileceğini ifade etti. Doğan, konuşmasına “Bu ‘gelişim’ kavramı, insan hayatının her aşamasını kapsayan ve belki de hayatın amacı olarak kabul edilmesi gereken bir olgudur. İnsan türünün Allah tarafından ve ilahi/evrimsel bir program dahilinde yaratılmasıyla başlayan ‘gelişim’, daha sonra her insanın varlık dünyasına adım atmasıyla sperm hücresi ile yumurtanın ana rahminde oluşturdukları zigotun adım adım değişimi ve dönüşümüyle şekillenir. Doğumdan sonra bebeklikten çocukluğa, çocukluktan olgunluğa, nihayet yaşlılığa ve ölüme doğru düzenli şekilde devam eden dinamik bir süreçtir. Evrensel/kozmik düzenin oluşumu ve varlığını sürdürmesini de kapsayan bu ‘gelişim’ olgusu, özellikle dünya hayatını yaşayan insanın, Allah’ın emanetini taşıma onurunu üstlenmiş bulunmasıyla, hem psikolojik hem de sosyolojik faaliyet alanlarında iyiye, güzele ve hatta mükemmele doğru açılım sağlamayı ifade eden bir sorumluluk ve görev şuuru hadisesidir” diyerek devam etti.

Sohbetin ardından Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan, okurlarının isteği üzerine bir Erzurum türküsü okudu ve daha sonra kitaplarını imzaladı. Ardından, Erzurum tarihi ve kültürüyle ilgili kitapları bulunan Tarih Derneği Başkanı Prof. Dr. H. Ömer Özden, Doğan’a kitaplarından oluşan bir set ve plaket hediye etti. Prof. Dr. Muhammet Nur Doğan da İngilizce çevirisi de bulunan bir kitabını hediye etti.

Edebiyat erzurum Edebiyat Kültür Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP