DOLAR 34,1146 0.28%
EURO 38,1233 0.16%
ALTIN 2.864,201,24
BITCOIN 21595222.34781%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Engellilerden Anlamlı Müzik Dinletisi
17 okunma

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Engellilerden Anlamlı Müzik Dinletisi

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 07:48
Erzurum Kültür Yolu Festivali’nde Engellilerden Anlamlı Müzik Dinletisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nin renkli atmosferinde, Erzurum Valiliğinin himayesinde ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün desteğiyle özel gereksinimli bireyler, MNG Alışveriş Merkezi’nde müzik dinletisiyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattılar. Erzurum Engelsiz Yaşam ve Gündüzlü Bakım Ünitesi’nde hizmet alan bu özel bireyler, sahnedeki performanslarıyla büyük beğeni topladılar.

Etkinlik, engellilerin toplumsal hayata katılımlarını destekleyerek farkındalık yaratmayı amaçladı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, etkinliğin önemine dikkat çekerek, özel bireylerin yeteneklerini sergileme ve sosyalleşme fırsatı bulduğunu vurguladı.

Aykut, “Bu özel etkinlik, toplumda engelli bireylere yönelik farkındalığı artırmayı hedefliyor. Katılımcılar, özel gereksinimli bireylerin sergilediği yeteneklerden büyük keyif aldılar. MNG AVM ziyaretçileri de unutulmaz bir müzik deneyimine tanıklık etti. Erzurum Engelsiz Yaşam ve Gündüzlü Bakım Ünitesi, özel bireylerin sosyal hayata daha etkin bir şekilde katılmalarını sağlayan önemli hizmetler sunuyor. Bu tür etkinlikler, bireylerin kendilerini ifade etmelerine ve sosyalleşmelerine olanak tanırken, iş bulma fırsatlarına da kapı aralıyor.” dedi.

Erzurum Kültür Yolu Festivali’nin önemini vurgulayan Aykut, festivalin Erzurum’un tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilemeyi amaçladığını ve özel gereksinimli bireylerin de çeşitli sanatsal ve kültürel etkinliklerle festivale katkı sağladığını belirtti. “Festival, toplumun her kesiminde farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Özel bireylerin katılımı, festivale ayrı bir anlam katıyor,” dedi.

Aykut, bu anlamlı etkinliğin gerçekleştirilmesinde büyük katkıları bulunan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve eşi Azime Çiftçi’ye teşekkürlerini sundu. “Sayın valimizin desteği ve değerli eşinin özverili çalışmaları, bu tür etkinliklerin daha da anlamlı hale gelmesini sağlıyor,” diye konuştu. – ERZURUM

Alışveriş erzurum Etkinlikler Kültür Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP