DOLAR 34,1220 0.29%
EURO 38,1341 0.14%
ALTIN 2.871,711,51
BITCOIN 2134959-1.18425%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Erzurum Kültür Yolu Festivali Son Gün Etkinlikleriyle Tamamlandı
13 okunma

Erzurum Kültür Yolu Festivali Son Gün Etkinlikleriyle Tamamlandı

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:48
Erzurum Kültür Yolu Festivali Son Gün Etkinlikleriyle Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin son durağı olarak, renkli etkinliklerle dolu bir festivale ev sahipliği yaptı.

Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festival, Türkiye’nin kültürel zenginliğini sergilemeyi ve marka değerine katkıda bulunmayı amaçladı.

Festivalin son gününde, Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’nda ünlü sanatçı Alişan’ın muhteşem bir konseriyle coşkulu bir atmosfer yaşandı. Binlerce hayranı, sanatçının sevilen şarkılarına eşlik ederek gecenin tadını çıkardı.

Aynı gün, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde, usta müzisyenler Umut Akyürek ve Enver Merallı’nın seslendirdiği “İbrahim Erkal Şarkıları” konseri, müzikseverleri Erkal’ın unutulmaz eserleriyle buluşturdu.

Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi ise, Ozanlar Fuat Çerkezoğlu, Nuri Çırağı, Ozan Reyhani ve Baki Çetin’in etkileyici performanslarıyla müzikseverleri büyüledi.

Sanatçı Prof. Dr. Ubeydullah Sezikli, Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda sahne alarak, festivale farklı bir boyut kattı.

Aşıklar Sahnesi’nde ayrıca, “Yerel Sesler” ve “Bizden Ezgiler” konserleri ile Erzurum’un müzikal zenginliği sergilendi.

Festival kapsamında, “Teyo Emi ve Avanesi” ve “Temaşa” adlı doğaçlama tiyatro oyunları, izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

Yazar Osman Egin, Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda ve Prof. Dr. Ali Servet Öncü ise Sümmani Baba Aşıklar Kıraathanesi’nde, “1919 Mebuslar Meclisi Seçimi ve Erzurum” başlıklı söyleşilerle geçmişe ışık tuttu.

Olimpiyat Parkı’na kurulan Çocuk Köyü, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar, oyun alanları ve birçok etkinlikle çocukları eğlendirdi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen Erzurum Kültür Yolu Festivali, son gün etkinlikleriyle sona erdi.

erzurum Çocuk Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP