DOLAR 34,1126 0.27%
EURO 38,1044 0.11%
ALTIN 2.867,031,35
BITCOIN 21678551.91681%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor
24 okunma

Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 08:49
Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen Erzurum Kültür Yolu Festivali, altıncı gününde de çeşitli etkinliklerle dolu dolu devam etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bu yıl 16 şehirde düzenlediği festival, Erzurum’da kültür ve sanatı bir araya getiren bir şölen sunuyor.

Şehrin farklı mekanlarında düzenlenen festival etkinlikleri arasında konserler, sergiler, çocuk aktiviteleri, söyleşiler ve tiyatro gösterileri yer alıyor. Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu, İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Türkülerden Gönüllere” adlı bir konser sundu.

Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde ise Fuat Çerkezoğlu, İsrafil Daştan, Ertuğrul İmamoğlu ve Mevlüt Merdoğlu gibi sanatçılar Erzurumlularla buluştu. Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda ise tasavvuf müziği sanatçısı Halil Necipoğlu, müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Erzurum Devlet Tiyatrosu Tiyatro Salonu’nda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından “Kadınlar, Filler ve Saireler” adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Erzurum Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı’nda ise “Kültür Koruyucuları Eğitim Etkinlik Atölyesi” düzenlendi. Çocuklar atölyede tarihi mirası koruma yolları hakkında bilgi edindiler ve Erzurum Müzesi’ndeki eserleri incelediler.

Olimpiyat Parkı’nda kurulan “Çocuk Köyü”, çocuklara eğlence dolu bir gün yaşattı. Renkli aktiviteler, atölye çalışmaları, sahne gösterileri, tiyatrolar ve oyun alanları çocukları ağırladı. Çocuklar burada meddah gösterisi ve “Ege ile Gaga” adlı çocuk tiyatrosuyla keyifli vakit geçirdiler.

Festivalin altıncı gününde şarkıcı Özgün, Etkinlik ve Miting Alanı’nda verdiği konserde sevenleriyle buluştu. Erzurum Kültür Yolu Festivali, 25 Ağustos’ta sona erecek.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı erzurum Çocuk Festival Sanat Kültür Müzik Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP