DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2147457-0.02682%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor
17 okunma

Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 07:49
Erzurum Kültür Yolu Festivali Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin Erzurum ayağı, beşinci gününde de yoğun bir programla devam etti.

Bu yıl 16 şehirde gerçekleştirilen festivalin sekizinci durağı olan Erzurum, beş gündür kültür ve sanatın harmanlandığı etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Festivalin amacı, Türkiye’nin marka değerini yükseltmek ve kültür mirasını yaşatmak.

Kent merkezi ve ilçelerde farklı mekanlarda düzenlenen etkinlikler arasında konserler, sergiler, çocuk etkinlikleri, söyleşiler ve tiyatro gösterileri yer alıyor.

Festival kapsamında Aşıklar Sahnesi’nde Kul Nuri, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Serdar Alyakut ve Aşık Eyüp gibi ünlü isimler sahne aldı. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun “Bence Katil Öldürdü” adlı tiyatro oyunu ise Erzurum Devlet Tiyatrosu salonunda izleyicilere eğlenceli anlar yaşattı.

Üç Kümbetler Millet Bahçesi etkinlik alanında Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sunumuyla “Dosta Doğru” programı gerçekleştirildi. “Türkülerde Yaşayan Şehir” etkinliği ise müzisyen İsmail Bingöl’ün performansıyla Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesinde hayat buldu.

Erzurum Müzesi Konferans Salonu’nda ise “Miras Aktarımı” konulu bir söyleşi ve çalıştay düzenlendi.

Olimpiyat Parkı’nda kurulan “Çocuk Köyü” ise minik misafirlerine atölye çalışmaları, sahne gösterileri, oyun alanları ve birçok aktiviteyle dolu bir gün yaşattı.

Rıfat Becerikli’nin moderatörlüğünü yaptığı oyuncu Hacı Ali Konuk ile “Sinema Üzerine Söyleşi” etkinliği ise İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu.

Festivalin beşinci gününde Etkinlik ve Miting Alanı’nda ünlü şarkıcı Ebru Yaşar, sevenleriyle buluştu ve unutulmaz bir konser verdi.

Erzurum Kültür Yolu Festivali, 25 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

Kültür Ve Turizm Bakanlığı erzurum Çocuk Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP