DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2149160-0.11049%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Erzurum Kültür Yolu Festivali 1 Milyon Ziyaretçiyle Buluştu
10 okunma

Erzurum Kültür Yolu Festivali 1 Milyon Ziyaretçiyle Buluştu

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:50
Erzurum Kültür Yolu Festivali 1 Milyon Ziyaretçiyle Buluştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum Kültür Yolu Festivali, 17-25 Ağustos tarihleri arasında Erzurum’da muhteşem bir kültür şöleni yaşattı. Konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve baleye, söyleşilerden atölye çalışmalarına, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar yüzlerce etkinlik, yaklaşık 1 milyon ziyaretçiyi cezbetti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 16 şehirde düzenlediği Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci durağı olan Erzurum, bu festivalle adeta canlandı.

Festival boyunca 36 konser, 85 sergi, 9 dijital sergi, 7 tiyatro gösterisi, 3 opera gösterisi, 25 söyleşi ve 46 atölye çalışmasının yanı sıra çocuk etkinlikleri, yarışmalar gibi 500’den fazla etkinlik gerçekleştirildi.

Erzurum Etkinlik ve Miting Alanı’na kurulan ana sahnede Oğuzhan Koç, Buray, Gökhan Tepe, Dudublüman, Ebru Yaşar, Özgün, Tuğba Yurt, Madrigal ve Alişan gibi sevilen isimler müzikseverlerle buluştu.

Şehrin farklı noktalarında ise Altay Cem Meriç, Ömer Başdoğan, Mehmet Akif Ersoy, İbrahim Sadri, Nihat Hatipoğlu, Işıl Açıkkar, Saliha Erdim, Hacı Ali Konuk ve Tarık Tufan gibi değerli isimler, ilgi çekici söyleşiler gerçekleştirdi.

Olimpiyat Parkı’ndaki çocuk oyun alanlarında renkli etkinlikler düzenlenirken, tarihi mekanlar aşıklık geleneği gibi geleneksel aktivitelere ev sahipliği yaptı.

Tiyatro ve opera gösterilerinin de yer aldığı festivalde gastronomiye yönelik etkinlikler de ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer, festivalin Erzurum’da ikinci kez düzenlendiğini ve büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtti. Festivalde yaklaşık bin sanatçının sahne aldığını ve önemli etkinliklere yer verildiğini vurgulayan Yer, ziyaretçilerin tarihi mekanlara gösterdiği yoğun ilgiye dikkat çekti.

“Festival şehrimize hareket ve canlılık getirdi” diyen Yer, Çifte Minareli Medrese’yi ziyaret edenlerin sayısının yüzbinlere ulaştığını ve diğer tarihi mekanların da yoğun ilgi gördüğünü belirtti. Şehir dışından gelen ziyaretçilerin kent ekonomisine büyük katkıda bulunduğunu belirten Yer, festival boyunca yaklaşık 1 milyon kişinin etkinlik alanlarını ziyaret ettiğini söyledi. “İnşallah önümüzdeki yıl bu sayıyı daha da artıracağız” diye ekledi.

erzurum Çocuk Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP