DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2136083-1.01053%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor
17 okunma

Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:44
Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2022’den beri kendi dalgıçlarını yetiştiriyor. Üç dalgıç, “balık adam” ünvanını kazanmış ve kent merkezinin çevresindeki göllerde, akarsularda ve nehirlerde zorlu bir eğitim süreci geçirdikten sonra “kurbağa adam” olacaklar.

AFAD ekipleri, doğal afetlerde önemli rol oynuyor ve başkalarının hayatlarını kurtarmak için çalışıyorlar. Erzurum AFAD bünyesinde görevli üç dalgıç, nehir, göl ve akarsu gibi iç sularda görev alabilmeleri için “kurbağa adam” eğitimi görüyor. Özel araçlarıyla deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki Teke Deresi mevkisine giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Birliği dalgıçları eğitim için hazırlandı.

Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 15 yıldır dalgıç olarak görev yapan ve aynı zamanda eğitim veren Metin Yılmaz, “balık adam”ların denizde, “kurbağa adam”ların ise görünürlüğün düşük olduğu nehirlerde, göllerde ve derelerde derin dalışlar yapabildiğini belirtti. Yılmaz, “2015’ten beri Erzurum AFAD’da dalgıç olarak görev yapıyorum. 2022’den itibaren kendimiz “balık adam” ve “kurbağa adam” yetiştiriyoruz ve 6 kişilik ekibi koruyoruz. Yakın zamanda “balık adam” lisansı alan üç ekip arkadaşımıza Teke Deresi Sulama Göleti’nde eğitim veriyoruz. Bu eğitimi tamamladıktan sonra girecekleri sınavda başarılı olurlarsa “kurbağa adam” belgesini alarak ülke genelinde görev alabilecekler. Bu yıl yağan sağanak nedeniyle seller oluştu. Muş, Elazığ, Erzurum gibi illerde 8 ayrı göreve katıldık. Suda kaybolan vatandaşlarımızı aradık ve kısa sürede bulduk. “Balık adam” ile “kurbağa adam” arasındaki fark, “balık” denizlerde, “kurbağa” ise iç sularda görev alıyor” dedi.

Erzurum AFAD İl Müdürlüğü’nde görevli dalgıçlardan Muhammet Enes Yılmaz, “Teke Deresi Göleti’nde ekip amirlerimizle birlikte arama kurtarma eğitimi alıyoruz. Burada dairesel arama kurtarma eğitimi göreceğiz. Biz “balık adam”larız, “kurbağa adam” sertifikası almak için çalışıyoruz. Sınavları geçersek “kurbağa adam” olacağız. Bu iş öyle bir iş ki tek bir hata canımıza mal olabilir. Bu tamamen gönül işi. İnsan hayatı bizim için çok önemli. Bir insanı canlı olarak kurtarabilirsek bizden daha mutlusu yok. Hiçbir şey bu mutluluğun önüne geçemez” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum AFAD Güvenlik Acil Durum Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP