DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2134496-1.00682%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:29

YATSIYA KALAN SÜRE

Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor
26 okunma

Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:44
Erzurum AFAD, Dalgıçlarını Yetiştiriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, 2022 yılından beri kendi dalgıçlarını yetiştiriyor. 3 dalgıç, ‘balık adam’ ünvanını almış olmasına rağmen, kent merkezindeki göller, akarsular ve nehirlerde zorlu bir eğitimden geçerek ‘kurbağa adam’ olmaya hazırlanıyor.

AFAD ekipleri, doğal afetlerde önemli bir rol oynuyor ve başkalarının hayatını kurtarmak için çalışıyor. Erzurum AFAD bünyesinde görev yapan 3 dalgıca, iç sularda görev alabilmeleri için ‘kurbağa adam’ eğitimi veriliyor. Deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki Teke Deresi mevkisine, özel araçlarıyla giden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Su Altı ve Su Üstü Arama Kurtarma Birliği dalgıçları, bu eğitime tabi tutuluyor.

Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde 15 yıldır dalgıç olarak görev yapan ve eğitim veren Metin Yılmaz, ‘balık adam’ların denizde, ‘kurbağa adam’ların ise görünürlüğü düşük nehir, göl ve derelerde derin dalışlar yapabildiğini açıkladı. Yılmaz, “2015 yılından beri Erzurum AFAD’da dalgıç olarak görev yapıyorum. 2022 yılından itibaren ‘balık adam’ ve ‘kurbağa adam’ı kendimiz yetiştirerek 6 kişilik bir ekibi oluşturduk. ‘Balık adam’ lisansına sahip 3 ekip arkadaşımız, Teke Deresi Sulama Göleti’nde ‘kurbağa adam’ eğitimi alıyorlar. Bu eğitimi tamamladıktan sonra girecekleri sınavda başarılı olmaları durumunda ‘kurbağa adam’ belgesini alacaklar ve ülke genelinde görev alabilecekler. Bu yıl yaşanan sağanak yağışlar nedeniyle seller oluştu. Muş, Elazığ, Erzurum gibi illerde 8 farklı göreve katıldık ve suda kaybolan vatandaşlarımızı kısa sürede bulduk. ‘Balık adam’ ile ‘kurbağa adam’ arasındaki fark, ‘balık’ denizlerde, ‘kurbağa’ ise iç sularda görev alıyor.” dedi.

Erzurum AFAD İl Müdürlüğü’nde görevli dalgıçlardan Muhammet Enes Yılmaz ise, “Teke Deresi Göleti’nde ekip amirlerimizle beraber arama kurtarma eğitimi alıyoruz. Burada dairesel arama kurtarma eğitimi göreceğiz. Bizler balık adamlarız ve ‘kurbağa adam’ sertifikası almak için çalışıyoruz. Sınavları geçersek ‘kurbağa adam’ olacağız. Bu iş, tek bir hata canımıza mal olabilecek bir iş. Bu tamamen gönül işi. İnsan hayatı bizim için çok önemli. Bir insanı canlı olarak kurtarabilirsek, bizden daha mutlusu olmaz. Hiçbir şey bu mutluluğun önüne geçemez” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum AFAD Güvenlik Acil Durum Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP