Erzincan’ın engebeli arazilerinde kuşburnu hasadı başladı. Vatandaşlar, doğanın sunduğu bu değerli meyveyi toplamak için dağlara akın ediyor.
Kuşburnu, C vitamini yönünden zengin bir meyve olarak biliniyor ve 100 gramında bir kasa portakalın içerdiği C vitamini kadar bulunuyor. Erzincanlılar, bu doğal kaynağı geleneksel yöntemlerle marmelat haline getiriyor.
Dikenli dallardan özenle toplanan kuşburnuları, uzun ve yorucu bir işlemle marmelat haline dönüştürülüyor. Vatandaşlar, kuşburnularını temizleyip kaynatarak, daha sonra ezip kevgirden geçiriyor.
Son olarak, şeker ilave edilerek kaynatılan kuşburnu marmelatı, kavanozlara dolduruluyor.
Erzincan’da kış aylarında kahvaltı sofralarında yer alan kuşburnu marmelatı, ayrıca çay ve meyve suyu olarak tüketiliyor. Soğuk algınlığı ve gribe karşı etkili olması nedeniyle de tercih ediliyor.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / MURAT AYDEMİR – Yerel
”
GÜNDEM
14 saat önceGÜNDEM
14 saat önceGÜNDEM
14 saat önceGENEL
14 saat önceGENEL
14 saat önceGENEL
14 saat önceGENEL
14 saat önce