DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2143583-0.43419%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Erzincan’da Ekşi Su Talebi Arttı
21 okunma

Erzincan’da Ekşi Su Talebi Arttı

ABONE OL
Ağustos 17, 2024 11:44
Erzincan’da Ekşi Su Talebi Arttı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzincan’ın meşhur “ekşi suyu” olarak bilinen maden suyu, artan sıcaklıklar nedeniyle bu yaz yoğun bir taleple karşı karşıya kaldı.

1932’den beri üretilen Ekşisu Erzincan Bögert Doğal Maden Suyu, hem Erzincan’da hem de çevre illerde tüketilmekte ve özellikle yaz aylarında satışları yükseliyor.

Kent merkezine 14 kilometre uzaklıktaki Ekşisu Mesire Alanı’ndan çıkan bu değerli su, 5 yıllık bir aradan sonra tekrar üretime girdi.

Yoğun talep üzerine fabrika iki vardiyada çalışmaya başladı ve günlük üretimini 100 binden 250 bin şişeye çıkardı.

Hazmı kolaylaştıran ve mineral kaybını hızlıca gideren “ekşi su”, “sade”, “limonlu”, “elmalı”, “narlı” gibi çeşitleriyle yurt içi ve yurt dışına gönderiliyor.

Erzincan Bögert Maden Suyu Fabrikası Müdürü Kenan Çeribaşı, artan talep nedeniyle zaman zaman zorlandıklarını, ancak pazarlama ağlarını genişleterek Erzincan’ın bu özel içeceğini daha geniş bir kitleye ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çeribaşı, yurt dışı pazarlama çalışmalarının devam ettiğini, Arabistan ve İsviçre’ye ihracat yapıldığını ve Almanya, Ürdün, Libya ve Dubai gibi ülkelere de yakın zamanda sevkiyat başlatmayı planladıklarını söyledi.

Ürün yelpazelerine yakında mandalinayı da eklemeyi hedeflediklerini belirten Çeribaşı, “ekşi su”nun sağlık açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Çeribaşı, günde 2 şişe Erzincan Bögert Maden Suyu içen bir kişinin günlük mineral ihtiyacını karşılayabileceğini, özellikle magnezyumun kas yapısı ve vücut ağrıları için önemli bir mineral olduğunu, limonlu maden suyunda da C vitamini bulunduğunu belirtti.

Fabrikanın bulunduğu Ekşisu Mesire Alanı’na gelen vatandaşlar da çeşmelerden akan doğal maden suyundan faydalanıyor.

Ziyaretçilerden Yusuf Mermer, özellikle yaz aylarında ve ramazanda maden suyunun şifa kaynağı olduğunu, vücudun terlemeyle kaybolan mineral ihtiyacını karşıladığını söyledi.

İstanbul’dan gelen Emsal Gençalp ise “ekşi su”nun vazgeçilmez yerlerden biri olduğunu, Erzincan için burasının ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

erzincan İhracat Ekonomi Maden İhracat Sağlık Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP