DOLAR 34,1010 0.2%
EURO 38,0704 -0.02%
ALTIN 2.835,490,24
BITCOIN 21397791.69929%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Erzincan Tanıtım Günleri Başladı
17 okunma

Erzincan Tanıtım Günleri Başladı

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 09:48
Erzincan Tanıtım Günleri Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzincan Valiliği önderliğinde, Erzincan Belediyesi ve Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen “8/24 Erzincan Tanıtım Günleri” başladı.

Kentin tarihi mirasını, zengin kültürel dokusunu ve enfes mutfak lezzetlerini sergilemeyi amaçlayan etkinlik kapsamında, ilçelerin tanıtım stantları, çeşitli sergiler, gastronomi şöleni, konserler, sportif faaliyetler, kitap fuarı, söyleşi ve imza günleri, dağcılık festivali ve foto safari gibi pek çok aktivite düzenleniyor.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılış programında konuşarak etkinliğin Erzincan için hayırlara vesile olmasını diledi.

Vali Aydoğdu, 8 gün sürecek etkinliklerin il ve ilçelere önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, Erzincan’ın kadim tarihini, zengin kültürel dokusunu ve eşsiz mutfak lezzetlerini tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Programda ayrıca ilçelerin tanıtım stantları, sergiler, gastronomi etkinlikleri, konserler, sportif faaliyetler, kitap fuarı, söyleşi ve imza günleri, dağcılık festivali ve foto safari gibi çeşitli etkinlikler yer alacak.

Aydoğdu, tanıtım günlerinin geleneksel hale getirilmesini hedeflediklerini belirterek, Erzincan’da yaşayan herkesin şehrine sahip çıkması ve birlikte bu kadim şehrin güzelliklerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Açılışa Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Öztürk, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Mehdi Ünal, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Erzincan Belediyesi Erzincan Valiliği Binali Yıldırım erzincan Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP