DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21570880.53792%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:31

YATSIYA KALAN SÜRE

Eritreli Abderezaq’ın Kulak Rekonstrüksiyonu Türkiye’de Gerçekleşti
12 okunma

Eritreli Abderezaq’ın Kulak Rekonstrüksiyonu Türkiye’de Gerçekleşti

ABONE OL
Eylül 8, 2024 09:43
Eritreli Abderezaq’ın Kulak Rekonstrüksiyonu Türkiye’de Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eritreli Adam Türkiye’de Kopan Kulağı İçin Zorlu Bir Ameliyata Alındı

29 yaşındaki Eritreli Abderezaq Abdela Abdelqadır, 2,5 yıl önce Afrika’da yaşadığı bir kavga sırasında sağ kulağının bir kısmının ısırılıp kopması sonucu Türkiye’ye geldi. Ülkesinde yapılan ilk müdahalelerde kulağından kopan parça bulunamadı ve Abdelqadır uzun bir süre sağ kulağının eksikliğiyle yaşadı. Görüntüsünden rahatsız olan Abdelqadır, Türkiye’de yapılan başarılı operasyonlar hakkında duydukları üzerine buraya geldi.

Abdelqadır’ın tedavisi, İstanbul’da bulunan İSÜ Medical Park Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yakup Çil ve ekibi tarafından üstlenildi. Operasyonun iki aşamada gerçekleştirildiğini belirten Prof. Dr. Çil, ilk aşamada kulağın arkasına “expander” adı verilen bir balon yerleştirildiğini ve bu balonu şişirerek eksik olan bölge için yeterli cilt dokusunun oluşturulduğunu açıkladı. Yaklaşık iki ay sonra ise ikinci aşama gerçekleştirildi.

İkinci aşamada, Abdelqadır’ın kaburgasından alınan bir parça heykeltraş gibi şekillendirilerek kulağın eksik kısmına yerleştirildi. Daha önce expander ile genişletilen cilt dokusu, özel damarları ile birlikte mikroskop altında hazırlanarak yeni kıkırdak üzerine yerleştirildi. 5 saat süren bu kompleks operasyon sonucunda Abdelqadır’ın sağ kulağında meydana gelen kıkırdak ve cilt eksikliği giderildi.

Prof. Dr. Çil, ameliyatın hem teknik olarak hem de estetik açıdan zorlu bir süreç olduğunu vurguladı. Kalan kulağa zarar vermeden, yeni kulağı estetik olarak mümkün olduğunca eski kulağına benzetmeyi hedeflediklerini belirtti. Abdelqadır’ın 4-5 ay içinde eski kulak görünümüne kavuşmasının beklendiği ifade edildi.

Abdelqadır, yaşadığı olayı ve Türkiye’de yapılan tedaviden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. “Bedenimin bir parçası kaybolduğu için kendimi iyi hissetmedim. Ama sonra bu duruma alıştım. Ancak görüntümden rahatsızdım. Türkiye’de bu işlemlerin en iyi şekilde yapıldığını duymuştum. Ondan sonra her yeri araştırdım. İstanbul’da bu hastaneyi öğrendim. Geldim. Ameliyat çok iyi geçti. Doktorumdan çok memnunum. Şimdi o yüzden çok mutluyum” dedi.

Prof. Dr. Çil, bu tür ameliyatların Türkiye’de gerçekleştirilmesinin ülkenin sağlık alanındaki gelişmişliğini gösterdiğinin altını çizdi. “Böyle sofistike ve kompleks bir ameliyatın İstanbul’da, Türkiye’de uluslararası düzeyde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi, prestij açısından çok önemli. Ülke prestiji açısından sağlık seviyemizin hangi düzeyde olduğumuzu göstermek açısından uluslararası seviyede çok önemli bir durum” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Operasyon Ameliyat Türkiye Eritre Sağlık Kavga

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP