DOLAR 34,0713 0.14%
EURO 38,0911 0.01%
ALTIN 2.835,570,24
BITCOIN 21487103.64535%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Erişim engeli getirilen Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç net konuştu
12 okunma

Erişim engeli getirilen Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç net konuştu

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 16:58
Erişim engeli getirilen Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç net konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Instagram Erişimi Engellendi: Bakanlar Açıklamalarda Bulundu

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin Tahran’da suikast sonucu öldürülmesinin ardından paylaştığı taziye mesajlarının Instagram tarafından sansürlendiğini duyurdu. Bu açıklamaya kısa süre sonra, BTK milyarlarca kullanıcısı olan Instagram’a 2 Ağustos Cuma günü itibarıyla erişim engeli getirdi.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: İstenilen Sonuç Elde Edilmedi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yaptığı görüşmenin ardından tam istedikleri sonucu elde edemediklerini, görüşmelerin devam ettiğini belirtti. META şirketi ise savunmasında, ABD’nin Hamas’ı terör örgütü olarak kabul ettiğini ve paylaşımların algoritmalar tarafından engellendiğini iddia etti.

Erişimi engeli getirilen Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç net konuştu

Adalet Bakanı Tunç: BTK’nın Yayını Durdurma Yetkisi Var

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Instagram’ın açılıp açılmayacağına ilişkin sorulara yanıt olarak, BTK’nın kanunlar çerçevesinde yayın durdurma yetkisine sahip olduğunu belirtti. Bakan Tunç, BTK’nın bu yetkiyi kullanarak Instagram’a erişim engeli getirdiğini ve ilgili sosyal medya şirketine gerekçelerin tebliğ edildiğini ifade etti.

“Yabancı Şirketler de Kanunlara Uyacak”

Bakan Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Türkiye’de yaşayan vatandaşlar da bu kanunlara uyacak, yabancı şirketler de uyacak. Kimse bundan azade değildir.” dedi.

Erişimi engeli getirilen Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç net konuştuAdalet Bakanı Yılmaz Tunç.

“Kararı Yargımız Verecek”

Bakan Tunç, Instagram’ın açılma ihtimalinin olmadığını ve idareden gerekçelerin talep edileceğini belirtti. Son kararın yargı tarafından verileceğini ifade eden Bakan Tunç, sosyal medya şirketlerinin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymak zorunda olduğunu vurguladı. BTK’nın kapatmaya gerekçe gösterdiği yayınları erişimden çıkarması durumunda sorunun ortadan kalkacağını da sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP