DOLAR 34,3054 0.31%
EURO 37,5445 -0.07%
ALTIN 2.925,561,27
BITCOIN 2144938-0.52795%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

16:01

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Erencan Yardımcı'dan A Millî Takım açıklaması
6 okunma

Erencan Yardımcı'dan A Millî Takım açıklaması

Kiralık olarak Avusturya ekini Sturm Graz'da forma giyen 22 yaşındaki santrfor Erencan Yardımcı, hedefinin A Millî Takım olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

ABONE OL
Ekim 13, 2024 09:33
Erencan Yardımcı'dan A Millî Takım açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ümit Milli Takımı’nın golcüsü Erencan Yardımcı, son oynadıkları Letonya maçını, yeni takımı Sturm Graz’daki günlerini ve gelecek hedeflerini İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine anlattı. 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası elemelerindeki Letonya maçına değinen Yardımcı, zorlu bir karşılaşma beklediklerini, Letonya’nın ilk maçta da defansif bir oyun sergilediğini ve gol pozisyonları bulmakta zorlandıklarını belirtti. Erken gelen golün maçın seyrini değiştirdiğini ve 2002-2003 doğumluların son kampını galibiyetle tamamlamak istediklerini vurguladı. Son maç olan Norveç karşılaşmasına odaklanacaklarını ifade etti.

Yeni teknik direktör Gökhan Gönül’ün gelmesiyle takımda yaşanan değişiklikler sorulduğunda, Yardımcı, Levent hoca döneminde ön alan baskısı ve geçiş oyunu ağırlıklı bir futbol oynandığını, Gökhan hocanın ise topa sahip olma ve geriden oyun kurmaya daha çok önem verdiğini belirtti. Sistem değişikliğinin kolay olmadığını ancak bir sonraki turnuvanın bir yıl sonra olduğunu ve sonraki jenerasyonun bu sisteme ayak uyduracağını düşündüğünü söyledi. Avrupa Şampiyonası’na 2000 yılından beri U21 olarak gidemediklerini hatırlatan Yardımcı, bu hasretin son bulmasını ve sonraki jenerasyonun Avrupa Şampiyonası’na katılmasını umduğunu ifade etti.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella’nın forvetsiz bir sistem kullandığı ve kendisinin de A Milli Takım adaylarından biri olduğu hatırlatıldığında, Yardımcı, santrfor pozisyonunda oynadığı için forvetsiz bir sistemde yer alamayacağını belirtti. A Milli Takım’da çok iyi santrforların olduğunu, kendisinin de fırsat verildiğinde başarılı olacağına inandığını ve A Milli Takım’a gitmek için elinden gelenin en iyisini yapacağını söyledi.

Bu sezon kiralık olarak transfer olduğu Sturm Graz’daki günlerine dair konuşan Yardımcı, Graz şehrini henüz tam olarak keşfedemediğini, genellikle sabah-akşam çift antrenman yaptığını ve antrenmanlardan sonra evde dinlendiğini belirtti. İngilizce öğretmeniyle çalışarak dilini öğrenmeye ve ülkeye adapte olmaya çalıştığını, en kısa sürede performansını göstermek istediğini ifade etti. Farklı bir futbol kültürü ve sistemine uyum sağlamasının zorlu olacağını ancak kısa sürede alışacağını umduğunu söyledi.

Kişisel hedeflerinin takımda daha fazla süre bulmak olduğunu belirten Yardımcı, Şampiyonlar Ligi’nde Atalanta, Dortmund, Leipzig gibi büyük takımlara karşı oynamak istediğini, bir gol hedefi belirlemediğini ancak elinden gelenin en iyisini yaparak skora katkı sağlamak istediğini vurguladı. Şampiyonlar Ligi’nde daha önce Galatasaray ile 3 dakika oynama fırsatı bulduğunu ve en iyi stoper ve orta saha oyuncularına karşı oynamanın farklı bir deneyim olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP