DOLAR 34,2501 0.26%
EURO 37,8354 0.15%
ALTIN 2.928,240,43
BITCOIN 21015531.20501%
İstanbul
21°

AÇIK

15:58

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Engelli Öğretmenler Atama Bekliyor
5 okunma

Engelli Öğretmenler Atama Bekliyor

ABONE OL
Ekim 4, 2024 09:48
Engelli Öğretmenler Atama Bekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HABER: MEHMET OFLAZ

(ANKARA) – Engelli öğretmenler, atama beklerken zorlu bir mücadele veriyor. Atama beklediği sırada kanser hastalığı tekrar eden Işıl Taşlı, engelli öğretmenlerin yaşadığı haksızlığı dile getirerek “Hayata 1-0 yenik başladık ve aynı şekilde devam ediyoruz. Buna rağmen lisans eğitimimizi tamamladık, öğretmen olmanın her şartını yerine getirdik. Engelli öğretmen ataması, bize verilmiş bir haktır. Sayı sınırlaması ve branş ayrımı olmaksızın atamamızın gerçekleşmesi acil bir ihtiyaçtır” dedi.

Engelli öğretmenler, sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den atama için çağrıda bulunuyor. Bu öğretmenlerden biri de Işıl Taşlı. Taşlı’nın atama beklediği sırada kanser hastalığı nüksetti. ANKA Haber Ajansı’na konuşan Taşlı, 2024 Engelli KPSS sınavına girdiğini, sonuçların açıklandığını ve ÖSYM’nin branş bazlı sıralamalarını da açıkladığını belirtti.

Taşlı, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “Şu an atamayı alabilmek için mücadele ediyoruz. Kanser tedavisi görüyorum. Hatta atlattığımı düşündüğüm hastalığımın 3 gün önce metastaz yaptığını öğrendim. Tekrar aynı acılarla, aynı sıkıntılarla mücadele edeceğim ve yeni bir tedavi sürecine başlayacağım. Benim durumumda olan ve çok zor hastalıklarla mücadele eden arkadaşlarım var.”

Taşlı, engelli öğretmenlerin atama talebini Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e iletmek için şunları söyledi:

“Bu atama, sosyal devletin bir görevidir. Atama takvim ve kontenjanının standartlaştırılması gerekiyor. Bu mücadelede çok yoruluyoruz. Hayata engelli olarak başlayan bizler, aynı şekilde devam ediyoruz. Buna rağmen lisans eğitimimizi tamamladık ve öğretmenlik için gereken her şartı sağlıyoruz. Engelli öğretmen ataması, bize verilmiş bir haktır. Sayı gözetmeksizin ve branş ayrımı yapılmaksızın atamamızın yapılması ivedilikle gerekiyor.

Bu süreç, mevcut hastalıklarımızın tetiklenmesine ve ağırlaşmasına neden oluyor. Benim durumum bunun bir örneği. Diğer arkadaşlarımızın da benzer hikayeleri var. Depremde uzvunu kaybedenler, ortopedik engelli olanlar, görme engelliler ve işitme engelli arkadaşlarımız var.

Özel okullar bizlerle çalışmak istemiyor. Bizleri istihdam etmek istemiyorlar. Yerimiz devlet kadrolarıdır. Sayımız çok az. Bu kadar büyük bir devletin az sayıda engelli öğretmeni, dezavantajlı bireyleri devlet kadrolarına ataması zor olmasa gerek. Tüm kriterleri taşıyan engelli öğretmen arkadaşlarımızın toplu bir şekilde atanmasını talep ediyoruz.”

Engelli Öğretmenler Atama BekliyorKaynak: ANKA / Güncel

Milli Eğitim Bakanı Eğitim Sağlık Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.