DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 2287514-2.65136%
İstanbul
18°

AÇIK

18:15

AKŞAMA KALAN SÜRE

Enerjisa Enerji, ITalent Programı ile Genç Yetenekleri Destekliyor
7 okunma

Enerjisa Enerji, ITalent Programı ile Genç Yetenekleri Destekliyor

ABONE OL
Ekim 26, 2024 09:47
Enerjisa Enerji, ITalent Programı ile Genç Yetenekleri Destekliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerjisa Enerji, ‘ITalent’ adlı uzun dönemli genç yetenek programıyla enerji ve teknoloji alanlarında kariyer yapmak isteyen gençleri sektörle buluşturmayı hedefliyor. Program, 2024 yılında 4500’den fazla başvuru alarak gençlerin dikkatini çekti.

Enerjisa Enerji, ITalent programını 2022 yılında başlattı ve program, dijital yetenekleri enerji sektörüne kazandırmayı ve gençleri kurumsal dünyaya hazırlamayı amaçlıyor. Program, bilgi teknolojileri (IT) alanında kariyer hedefleyen genç profesyonellerin iş hayatına adaptasyonunu kolaylaştırıyor ve teknoloji sektöründe kadın çalışanlar için fırsat eşitliğini destekliyor. 2024 yılında üçüncü nesil katılımcılarla devam eden ITalent, genç yetenekleri enerji ve teknoloji dünyasının geleceğini şekillendiren projelerle buluşturuyor.

2024 yılına kadar ITalent programına toplamda 53 genç yetenek katıldı ve katılımcıların 22’si kadın. Program, enerji sektöründe dijital yeteneklere kapı açarken, özellikle kadınların teknoloji alanındaki temsilini artırmayı hedefliyor. Bugüne kadar programdan mezun olan 10 ITalent katılımcısından 6’sı kadın ve bu mezunlar Enerjisa Enerji’de IT’nin farklı departmanlarında istihdam ediliyor. Program, her geçen yıl daha fazla ilgi görüyor ve bu ilgi, kariyer fırsatları ve yetenek geliştirme imkanları sayesinde artıyor.

ITalent Programı, katılımcılarına teknik bilgi ve becerilerinin yanı sıra liderlik, proje yönetimi ve problem çözme gibi alanlarda da gelişme fırsatı sunuyor. Katılımcılar, Enerjisa’nın deneyimli IT ekipleriyle birlikte çalışarak gerçek projeler üzerinde deneyim kazanıyor ve sektörel gelişmeleri yakından takip ediyor. Ayrıca, program kapsamında katılımcılara özel eğitimler ve mentorluk desteği sağlanarak gençlerin geleceğin teknoloji dünyasına ITalent ile adım atması sağlanıyor.

Kadınların teknoloji sektöründe daha fazla yer almasını destekleyen ITalent Programı, cinsiyet eşitliği konusunda öncü bir rol üstleniyor. Program boyunca katılımcıların sadece teknik yeterlilikleri değil, aynı zamanda iş hayatındaki liderlik yetkinlikleri de geliştiriliyor. Enerjisa Enerji, ITalent gibi özel programlarla kadın çalışanları destekliyor ve onların kariyer yolculuklarına katkıda bulunarak toplumsal cinsiyet eşitliğine de katkıda bulunmayı sürdürüyor.

“TEKNOLOJİ DÜNYASINA YÖN VEREN YETENEKLERİ KAZANDIRIYORUZ”

Enerji sektörünün dijital dönüşümüne önemli katkılar sağladıklarını belirten Enerjisa Enerji Bilgi Teknolojileri ve Dijital İş Yönetimi Bölüm Başkanı Mehmet Fırat, “ITalent Programı ile genç yetenekleri sadece iş dünyasına hazırlamakla kalmıyor, aynı zamanda dijital dönüşüm yolculuğumuzda bizimle birlikte ilerlemeleri için onlara kariyer fırsatları sunarak güçlendiriyoruz. Bu program, gençlerin teknolojiye olan ilgisini ve enerjisini, sektörde yenilikçi çözümler üretme gücüne dönüştürmemize büyük katkı sağlıyor. Ayrıca, kadınların programdaki giderek artan temsili, fırsat eşitliği konusunda attığımız adımların bir göstergesi olup, bizi daha da motive ediyor. Bu tür programlarla hem cinsiyet eşitliğine katkıda bulunmaktan hem de teknoloji dünyasına yön veren yetenekleri kazanmaktan büyük gurur duyuyoruz. Bu süreçte Enerjisa Enerji’deki kariyer imkanları, genç profesyonellerin sektörümüzde kalıcı başarılara imza atmalarını destekliyor ve geleceğin liderlerini yetiştirmemize olanak tanıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Teknoloji Eğitim Güncel Enerji

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.