DOLAR 34,2888 0.15%
EURO 37,2216 0.14%
ALTIN 3.014,320,10
BITCOIN 23499991.4703%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

18:16

AKŞAMA KALAN SÜRE

Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono, BRICS'e katılmak istediklerini açıkladı | Dış Haberler
10 okunma

Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono, BRICS'e katılmak istediklerini açıkladı | Dış Haberler

Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono, "özgür ve aktif" dış politika ilkeleriyle uyumlu olduğu gerekçesiyle BRICS'e katılma niyetinde olduklarını açıkladı.

ABONE OL
Ekim 25, 2024 11:45
Endonezya Dışişleri Bakanı Sugiono, BRICS'e katılmak istediklerini açıkladı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BRICS Liderler Zirvesi’nin Kazan’da düzenlenen toplantısında, Endonezyalı Bakan Sugiono önemli açıklamalar yaptı. Antara News’e göre, Sugiono, Endonezya’nın BRICS’e katılma niyetini dile getirerek, bu katılımın herhangi bir bloğa katılma anlamına gelmediğini, aksine tüm uluslararası platformlara aktif katılımın bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Sugiono, gelişmekte olan ülkeler ve Küresel Güney’in çıkarlarını savunmak için BRICS’i doğru bir platform olarak gördüklerini ifade etti. Bu birliğin, gelişmekte olan ülkeler arasındaki dayanışmayı güçlendirmek için birleştirici bir güç olarak hizmet etmesi gerektiğini savundu.

Endonezya’nın BRICS’e dahil olmasının, 14 Şubat’ta devlet başkanı seçilen Prabowo Subianto’nun hükümet programlarını uygulamaya yardımcı olacağına dikkat çeken Sugiono, bu katılımın gıda ve enerji güvenliği, yoksulluğun ortadan kaldırılması ve insan kaynaklarının geliştirilmesi gibi konularda olumlu etkiler yaratacağını belirtti.

Bakan Sugiono, Endonezya’nın BRICS dışındaki uluslararası forumlardaki varlığını ve gelişmiş ülkelerle diyaloğunu artırmaya kararlı olduğunu da yineledi. Endonezya’yı gelişmekte olan ülkeler ile gelişmiş dünya arasında bir “köprü” olarak gördüklerini vurguladı.

16. BRICS Zirvesi sırasında Endonezya, henüz tam üye olmasa da BRICS’in 13 ortak ülkesinden biri olarak kabul edildi. Malezya, Tayland ve Vietnam da Güneydoğu Asya’dan BRICS’in ortak ülkeleri arasında yer alıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP