DOLAR 34,2393 -0.12%
EURO 37,0824 0.25%
ALTIN 3.016,060,79
BITCOIN 23200671.46407%
İstanbul
18°

AZ BULUTLU

18:18

AKŞAMA KALAN SÜRE

Emin Yarımoğlu’nun ‘Korbaşı: Türkistan Milli İstiklal Hareketi Liderlerinden Şir Muhammed Bek’ Kitabı Tanıtıldı
6 okunma

Emin Yarımoğlu’nun ‘Korbaşı: Türkistan Milli İstiklal Hareketi Liderlerinden Şir Muhammed Bek’ Kitabı Tanıtıldı

ABONE OL
Ekim 24, 2024 07:47
Emin Yarımoğlu’nun ‘Korbaşı: Türkistan Milli İstiklal Hareketi Liderlerinden Şir Muhammed Bek’ Kitabı Tanıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da düzenlenen bir etkinlikte, Emin Yarımoğlu tarafından kaleme alınan “Korbaşı: Türkistan Milli İstiklal Hareketi Liderlerinden Şir Muhammed Bek” adlı kitap tanıtıldı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev, Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Sarıçam Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte Türk kültürünün önemini vurgulayarak, “Korbaşı” kitabının Türk dünyasının sosyal ve kültürel bütünleşmesine önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Raev, kitabın Türkistan’ın tarihine ve özgürlük mücadelesine ışık tuttuğunu, Şir Muhammed Bek gibi kahramanların anılarını ve eylemlerini gün yüzüne çıkardığını ifade etti. Türk Cumhuriyeti’nin 100. ve TÜRKSOY’un 30. kuruluş yıl dönümlerinin kutlandığı bu özel yılda kitabın yayımlanmasının ve Türk dünyasına tanıtılmasının büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. Raev, yazar Emin Yarımoğlu’nu arşiv çalışmaları ve araştırmalarıyla Türkistan’ın özgürlük mücadelesini belgelediği için kutladı.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise 2 yıl önce açılan Şir Muhammed Bek Anıt Parkı’nı hatırlatarak, parkın Türkistan ve Türkiye arasında kültürel köprü görevi gördüğünü ifade etti. Anıt parkının fikrinin Türkistanlılarla yapılan bir sohbette ortaya çıktığını belirten Uludağ, bu projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Etkinlikte “Korbaşıların Türkistan Milli İstiklal Hareketindeki Rolü” konulu bir panel gerçekleştirildi ve Emin Yarımoğlu’nun “Korbaşı” kitabı tanıtıldı. Katılımcılar daha sonra Türkistanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Merkezi’nde “Türkistan’dan Anadolu’ya” temalı fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Yerel Haberler Kültür Sanat Türkistan Edebiyat Kültür Eğitim Sanat Dünya adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.