DOLAR 34,1163 0.29%
EURO 38,0427 -0.05%
ALTIN 2.862,861,20
BITCOIN 2135884-1.03729%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

18:57

AKŞAMA KALAN SÜRE

Emeklilere bu plajlarda şezlong ve şemsiye ücretsiz
24 okunma

Emeklilere bu plajlarda şezlong ve şemsiye ücretsiz

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 08:39
Emeklilere bu plajlarda şezlong ve şemsiye ücretsiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin, Gençlik ve Spor Bakanlığı tesisleri ile Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtları 1 ay boyunca ücretsiz kullanma olanağı tanınmıştı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, emekliler için yeni bir müjdeyi duyurdu.

Bakan Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize güzel haberlerimiz devam ediyor. Emekliler Yılı kapsamında, halk plajlarımızda emeklilerimize özel yeni bir hizmet sunacağız. Girişleri zaten ücretsiz olan halk plajlarımızda, emeklilerimiz artık şezlong ve şemsiye hizmetlerinden de ücretsiz faydalanabilecekler” şeklinde konuştu.

Emekliler Yılı kapsamında yürütülen çalışmaların bir kısmı şunlardır:

  • 81 ilde emekliler için birçok alanda indirim anlaşması sağlandı. 5.500’den fazla yerel işletme ile indirim anlaşması yapıldı.
  • Yürütülen çalışmalar sonucunda emeklilere verilen promosyon ödemeleri yaklaşık iki katına çıkarıldı. Emeklilere bankalar tarafından 24 bin liraya varan promosyonlar verildiği ifade edildi.
  • Bayram İkramiyesi tutarı artırılıp 3 bin liraya çıkarıldı. Emeklilere iki bayram için 6 bin lira ödendi.
  • SGK merkez birimleri ve 81 il müdürlüğünde emekli masası uygulaması başlatıldı. Bu uygulama ile emeklilerin talepleri rehber personel aracılığıyla hızlı bir şekilde karşılanmaya başlandı.
  • PTTCELL tarafından emekliler için özel bir “Emekli Paketi” oluşturuldu. Bu paket ile emeklilerin özellikle paket aşımına engel olunması ve uygun fiyatlı arama ve internet hizmeti sunulması amaçlanıyor.
  • TCDD, Emekliler Yılı’na özel olarak tüm yıl boyunca emekliler için ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağladı.
  • Emeklilere, şehirlerarası seyahatlerde bilet ücretlerinde yüzde 15 indirim sağlandı.
  • Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği kapsamında emeklilerin Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerini ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtları 1 ay boyunca ücretsiz kullanma imkanı tanındı.
  • Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında, kamu kurumlarının sosyal tesislerinde yüzde 15 indirim sağlanmasına yönelik düzenleme yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Ekonomi Turizm Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP