DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Emekliler Trabzon’da ücretsiz konaklama imkanından faydalanıyor
14 okunma

Emekliler Trabzon’da ücretsiz konaklama imkanından faydalanıyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:00
Emekliler Trabzon’da ücretsiz konaklama imkanından faydalanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

## Emekliler için Trabzon’da Ücretsiz Konaklama Keyfi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa başlattığı ücretsiz konaklama programı kapsamında, emekliler yaz tatillerini Trabzon’da geçirme fırsatı buluyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmesinin ardından hayata geçirilen bu proje, 81 ilde seçilen GSB yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunuyor. Türkiye’nin dört bir yanından 340 emekli, 15 Temmuz’dan itibaren Trabzon’un Akçaabat ilçesindeki Fuat Sezgin Erkek ve Kız Öğrenci Yurtlarında konaklamaya başladı. 15 Ağustos’a kadar sürecek olan bu program, emeklilerin yaz tatilini huzur ve keyifle geçirmelerini hedefliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Trabzon Müdürü Erdem Akbay, emeklilerin Trabzon’a olan ilgisinin yüksek olduğunu belirterek, “340 kişi Trabzon’da kalmak için başvuruda bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, konaklama düzeninin ve temizliğin sağlanmasında büyük destek sağladı.” dedi.

Emeklilerin konakladıkları süre boyunca hafta içi belirli günlerde şehir turu düzenlendiği bilgisini paylaşan Akbay, “Boztepe, Ayasofya, Kızlar Manastırı, Atatürk Köşkü, Botanik Park ve Tünel Akvaryum’u ziyaret ediyoruz. WhatsApp grubu aracılığıyla emeklilerin isteklerini, dileklerini ve şikayetlerini dinliyor, çözüm üretiyoruz. İnşallah memnun ayrılacaklar. Ağabey kardeş gibi olduk, dostluklar kurduk.” diye konuştu.

İl Gençlik ve Spor Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Trabzon’un tatil için tercih edilen bir şehir olduğunu vurgulayarak, “Emeklilerimizi en iyi şekilde ağırlamak istiyoruz. Yurtlarımızda portatif havuz bulunuyor, yüzme bilmeyenler için de ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi’ kapsamında yüzme dersleri veriliyor. Emeklilerimizin doğanın ve şehrin sunduğu her türlü imkandan faydalanmasını istiyoruz. Amaç, emeklilerimizin şehirleri keşfetmeleri ve kültürlerini tanımaları. Trabzon’u tercih eden tüm emeklileri ağırlamaktan mutluluk duyarız. Futbol sezonunun başlamasıyla Trabzonspor maçlarına denk gelirse, emeklilerimizi maçlarda ağırlamaktan da memnuniyet duyarız.” dedi.

Eskişehir’den eşini de yanına alarak Trabzon’a tatile gelen Süleyman Tetik, “Bu imkandan dolayı çok mutluyuz. Eşimle Türkiye’yi gezme planlarımız vardı, bu proje bu planlarımızı hayata geçirmemiz için önemli bir fırsat oldu. Buraya konaklama açısından gelmek ekonomik olarak zor olurdu. Arkadaşlar ellerinden gelenin en iyisini yapıyor, güvenlik, temizlik, kahvaltı her şey çok güzel. İlk defa geldik, çok memnun kaldık.” dedi.

Naciye Tetik ise “Sümela Manastırı’nı hep merak ediyorduk ve gördük, memnunuz. Doğa harika, herkesin gelip görmesi gerekiyor. İnsanları da çok sıcak kanlı.” diye konuştu.

İsmail Hakkı Kurt ise, “Uzun zamandır bu tarafa gelmeyi istiyorduk fakat imkanlar el vermiyordu. Bu projeyi duyunca hemen dünürlerimizle birlikte başvurduk. Merak ediyorduk, bizim için çok iyi oldu.” dedi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Gençlik Ve Spor Bakanlığı Gençlik Trabzon Tatil Spor Kültür Sanat Spor Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP