DOLAR 34,1004 0.2%
EURO 38,0782 0%
ALTIN 2.834,030,18
BITCOIN 21378360.91421%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Emekliler Antalya’da Ücretsiz Tatilin Keyfini Çıkarıyor
6 okunma

Emekliler Antalya’da Ücretsiz Tatilin Keyfini Çıkarıyor

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:31
Emekliler Antalya’da Ücretsiz Tatilin Keyfini Çıkarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2024 yılını “Emekliler Yılı” ilan etmesinin ardından, emekliler için sunulan özel imkanlardan biri de KYK yurtlarında ücretsiz yaz tatili oldu. Antalya’da tatil yapmaya başlayan emeklilerin sayısı oldukça fazla; SGK İl Müdürü Ali Duru, Antalya’da tatil yapmak isteyen emeklilerin toplam emekli sayısının dörtte birini oluşturduğunu belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından duyurulan “Emeklilere Ücretsiz Tatil” projesi kapsamında yurtlarda konaklama hakkı kazanan emekliler, Antalya’nın güzelliklerini keşfetmeye başladı. 2023-2024 akademik yılının sona ermesinin ardından temmuz ayında 1 ay boyunca açık kalan KYK yurtları, 15 Temmuz-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında emeklilere ücretsiz olarak hizmet veriyor. Antalya’daki Elmalı Hamdi Yazır yurdunda kalan emekliler memnuniyetlerini dile getirerek bu uygulamanın herkese ulaşmasını temenni ediyor.

“Türkiye genelinde yapılan başvuruların yüzde 25’i Antalya’ya yönelik”

Emeklilerle kahvaltıda bir araya gelen SGK İl Müdürü Ali Duru, “Emeklilerimizin bir hafta da olsa mutlu ve huzurlu bir tatil geçirmeleri için Çalışma Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde ilk emekli grubumuzu ağırladık. Bugün Antalya’nın lezzetlerini onlara sunduk. Ülkemize hizmet etmiş değerli emeklilerimize minnettarlığımızı göstermeye çalışıyoruz. Emeklilerimizin taleplerini dinledik ve gerekli kurumlara iletmek üzere not aldık. Türkiye genelinde yapılan başvuruların yüzde 25’i Antalya için gerçekleşti. Antalya’nın turizm kenti olması nedeniyle talep yoğun. Gelen emekliler Antalya ekonomisine de katkı sağlıyor, çünkü sadece konaklama hizmeti alıyorlar, yemek ve diğer ihtiyaçlarını ise dışarıda karşılıyorlar.”

Antalya’nın cazibesi talebi artırdı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, “Cumhurbaşkanımızın 2024 yılını Emekliler Yılı ilan etmesiyle birlikte bakanlıklarımız arasında iş birliği yaparak ülkemizin emektarlarını şehrimizde ağırlıyoruz. ‘Seyahatsever’ projemiz kapsamında seyahat etmeyi seven gençlerimizi yurtlarımızda ağırlamaya devam ediyoruz ve bu yıl da emeklilerimizi misafir etmeye başladık. Şehrimizin doğal ve tarihi güzelliklerini görmek isteyen vatandaşlarımız, Antalya’yı tanıyor. Antalya’nın eşsiz bir destinasyon olması elbette talebi artırıyor” dedi.

“Tekrar böyle bir fırsat olursa hiç düşünmeden gelirdik”

İstanbul’dan Antalya’ya 1 haftalık tatil için gelen Tülay Karyüz Çetinöz, 15 Temmuz Pazartesi günü Antalya’ya geldiklerini söyledi. Oteldeki ortamın videosunu çekerek arkadaşlarına gönderdiğini ve herkesin bu uygulamadan faydalanması gerektiğini belirtti. Çetinöz, “Projeyi çok beğendim, sabah çıktık ve akşam geç saatlere kadar gezdik. Lara ve Konyaaltı bölgelerini gezdik, hafta sonu tekne turuna da çıkabiliriz. Daha önce günübirlik Alanya’ya gelmiştim, ancak Antalya merkezine gelememiştim. İlk defa Antalya merkezdeyim. Geldiğim zaman konakladığım yeri videoya çekip arkadaşlarımla paylaştım. ‘Haberimiz yoktu, neden bize daha önce söylemedin?’ dediler. Bir mesajla geldik ama neyle karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Herkese duyuruyoruz. Ben çok memnun kaldım” dedi.

“Klima sayesinde Antalya ve Erzurum’u bir arada yaşıyoruz”

Ankara’dan torunlarıyla birlikte gelen Nazife – Mehmet Atik çifti ise, “İnternet üzerinden başvuru yaptık ve kabul edildik. Her şey çok güzel ve çok temiz. Yurdu çok beğendik. Ücretsiz tatil uygulamasını çok iyi düşünmüşler, emekliler için harika bir fırsat. Antalya’da denize giriyoruz, şelaleleri geziyoruz. Herkese tavsiye ederiz. Memurlar çok ilgili ve anlayışlı. Odalarda klima var, bu çok iyi. Antalya sıcak ama klima varken diğer tarafı Erzurum gibi, iklim farklılıklarını yaşıyoruz. Arabası olmayanlar için taksiyle denize mesafe 5 dakika.” ifadelerini kullandı. 130 oda kapasiteli Elmalı Hamdi Yazır yurdunda haftada yaklaşık 200-250 arası misafir ağırlanıyor. Emeklileri ücretsiz misafir etme uygulaması 15 Ağustos 2024 tarihinde sona erecek. – ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kredi Yurtlar Kurumu Recep Tayyip Erdoğan Ali Duru Antalya Ekonomi Tatil Antalya Ekonomi Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP