DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2142523-0.46767%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:27

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Emekli Öğretmenin Hayali Gerçekleşti, Ancak 2 Gün Sonra Hayatını Kaybetti
17 okunma

Emekli Öğretmenin Hayali Gerçekleşti, Ancak 2 Gün Sonra Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 09:50
Emekli Öğretmenin Hayali Gerçekleşti, Ancak 2 Gün Sonra Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın’da yaşayan emekli öğretmen Melahat Demirkol Tura, 69 yaşında hayata veda etti. Öğretmenlik yıllarında edindiği deneyimlerini ve ailesinin kökenlerini anlatan “Hafız Ali” adlı kitabını tamamlamanın sevincini yaşamıştı. Uzun yıllardır üzerinde çalıştığı kitabın basılıp eline ulaşmasından sadece iki gün sonra yaşamını yitirdi.

Tura, çocukluğundan beri annesi Hatice Demirkol’dan dedesinin Akseki’den Aydın’a göç hikayelerini dinleyerek büyüdü. Emekli olduktan sonra bu hikayeleri kitaplaştırma hayaliyle el yazısıyla yazmaya başladı. İlk denemelerinde istediği sonuçları elde edemeyen Tura, yılmadı ve 6 yıl boyunca el yazısıyla yazmaya devam etti.

Pandemiden dolayı kitabının basımı gecikti. Bu sırada da dinmek bilmeyen bir yazar ruhuyla Kurtuluş Savaşı öncesi dönemle ilgili yeni bir kitap yazdı. Yaklaşık 10 yıl süren yoğun bir çalışma sonucunda, nihayet “Hafız Ali” kitabının basımını tamamladı. Kitabın eline ulaşması büyük bir sevinçle karşılandı. Tanıtımda giyeceği kıyafetine kadar her detayı düşünmüş, ailesiyle paylaştığı mutluluğu yaşamaya başlamıştı.

Ne yazık ki, hayatın sürprizleri karşısında Tura, 21 Temmuz’da geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Kitabını ailesi için imzalayamadan, hayallerini gerçekleştirmenin sevincini yaşama fırsatı bulamadan aramızdan ayrıldı.

Eşi Hüseyin Tura ve kızı Özgün Karadağ, annesinin hayallerini gerçekleştirmek için çalışmalara başladılar. Tura’nın yine el yazısıyla yazdığı ikinci kitabını, ilk ölüm yıl dönümünde basmayı planlıyorlar.

Hüseyin Tura, eşinin “Hafız Ali” kitabını yazma sürecinde gösterdiği özveriyi ve heyecanı anlatıyor. “Eşimin kitap macerası, dedesiyle ilgili hikayeleri dinlemeye başladı. Öğretmenlik mesleğinde uzun yıllar görev yaptı ama aynı zamanda sanata da ilgi duyuyordu. Bu hikayelerden çok etkilenmesinden dolayı emekli olunca kitabın üzerine yoğunlaştı. 10 yıl boyunca notlar aldı, eliyle yazdı. Aslında kitap daha önce bitti ancak pandemi nedeniyle bastıramadık. Bu yıl kitabın basılması için çok heveslendi” diyor.

Kızı Özgün Karadağ, annesinin kitap için gösterdiği çabayı, “Annemin gibi ben de öğretmenim. Annemin en büyük hayali olan kitabını duyurmaya çalışıyoruz. Kitap aslında annemin dedesinin hem Akseki’de hem Nazilli’de yaşadıklarını anlatıyor. Bu bir seri şeklinde yayınlanacak kitaptı. İkinci kitapta da Kurtuluş Savaşı öncesi anlatılıyor. Üçüncü bir kitabı daha var, ancak yarım kaldı ne yazık ki. Onu daha sonra derleyip, yayınlatmak istiyorum. İkinci kitabı seneye annemin ölüm yıl dönümünde yayınlamak istiyoruz” sözleriyle anlatıyor.

Melahat Demirkol Tura’nın annesi Hatice Demirkol’un tuttuğu notlar, bu kitap serisinin temelini oluşturuyor. Tura’nın el yazısıyla tamamladığı bu kitap serisi, onu ve hikayelerini yaşatmaya devam edecek. Tura’nın annesi ve ailesi, bu kitap serisini tamamlama ve annesinin hayallerini gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyorlar.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Edebiyat Aydın Edebiyat Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.