DOLAR 34,4465 0.3%
EURO 36,3032 0.16%
ALTIN 2.836,840,10
BITCOIN 3123698-0.21857%
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

17:51

AKŞAMA KALAN SÜRE

Emekli Öğretmen Ardahan’da Kavılca ile Gastronomi Yeniliği Yapıyor
4 okunma

Emekli Öğretmen Ardahan’da Kavılca ile Gastronomi Yeniliği Yapıyor

ABONE OL
Kasım 17, 2024 11:48
Emekli Öğretmen Ardahan’da Kavılca ile Gastronomi Yeniliği Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardahan’ın emekli öğretmeni Nesrin Arslangörür, Kura Nehri ve Ardahan Kalesi manzaralı restoranında, tescilli ata buğdayı kavılcadan yaptığı 12 farklı ürünü sunarak şehrin gastronomi dünyasına yeni bir soluk getirdi.

İl Özel İdaresine ait ahşap binayı 2,5 yıl önce kiralayan Arslangörür, restoranında yerli ve yabancı turistlere yöresel lezzetler sunuyor. Doğal ürünlerle hazırlanan bu özel menü, Ardahan’ın zengin mutfak kültürünü sergiliyor.

Unutulmaya yüz tutmuş, coğrafi işaretli kavılcayı yeniden canlandırmayı hedefleyen Arslangörür, bu ata buğdayından kurabiyeden çorbaya, erişteden mafişe (pişi benzeri hamur işi) ve krakerlere kadar geniş bir ürün yelpazesi oluşturdu.

Menüsünde kavılcadan yapılan birbirinden lezzetli seçenekleri bulunduran Arslangörür, müşterilerine gerçek bir ata buğdayı şöleni sunuyor.

Arslangörür, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan’ın gastronomik potansiyelinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için çaba harcadığını belirtti.

Şubat ayında Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescili alan kavılcayı kent mutfağına kazandırmanın gururunu yaşayan Arslangörür, “Kavılca bizim için çok değerli. Binlerce yıllık bir geçmişi var. Erişte, mafiş gibi ürünler yapıyoruz ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz. Hatta kavılca gevreğini biz geliştirdik ve herkesin yapmasını istiyoruz.” dedi.

Restoranında 5 kadına iş imkanı sağlayan Arslangörür, kavılcadan yapılan kek ve diğer ürünlerin de menülerinde yer aldığını ekledi.

İstanbul’dan Ardahan’a gelen Sibel Atalay Aktaş, internetten buldukları restoranda kavılcadan yapılan birçok yeni ürünü tanıdıklarını ve kahvaltılarından çok memnun kaldıklarını söyledi. “Kavılcayı sadece pilavda biliyordum, ekmeği çok güzeldi.” diye belirtti.

Ailesiyle birlikte gelen Cantürk Aktaş ise kahvaltının doğal ve keyifli geçtiğini, mekanın otantik atmosferinin de kendilerini etkilediğini ifade etti.

Kaynak: AA / Günay Nuh – Kültür Sanat Yerel Haberler Kültür Sanat Gastronomi ardahan Güncel Tarım Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

casino siteleri bahis siteleri