DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21560480.43814%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:11

AKŞAMA KALAN SÜRE

Emekli İngilizce Öğretmeni Görme Kaybından Kurtuldu
19 okunma

Emekli İngilizce Öğretmeni Görme Kaybından Kurtuldu

ABONE OL
Eylül 1, 2024 09:44
Emekli İngilizce Öğretmeni Görme Kaybından Kurtuldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’de ikamet eden emekli İngilizce öğretmeni Necla Kara (65), beyin tümörü nedeniyle görme kaybı yaşamıştı. Tedavi için İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvuran Kara, geçmişte kendi öğrencisi olan Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Dr. Efecan Erişken tarafından ameliyat edildi.

Kara, yaklaşık bir ay önce görme kaybı şikayetiyle doktora gitmişti. Yapılan muayeneler sonucunda görme probleminin nörolojik kökenli olduğu belirlenmişti. Dr. Erişken, Necla Kara’nın İzmir Atatürk Lisesi’nde İngilizce öğretmenliğini yaptığını sosyal medya aracılığıyla öğrenmişti. Kara, Dr. Erişken’e güvenerek operasyonunu eski öğrencisine emanet etti.

Dr. Erişken, Necla Kara’nın yaklaşık yüzde 81 görme kaybı yaşadığını ve beyin tümörünün her iki görme sinirine de baskı uyguladığını tespit etti. Başarılı geçen operasyonla her iki görme sinirinde ve şah damarlarının arasında bulunan iyi huylu tümör tamamen çıkarıldı. Kara, operasyon sonrası sağlığına kavuştu.

‘ÇOCUĞUMA GÜVENDİM’

Necla Kara, yaşadığı bu zorlu süreçten kurtulduğu için mutluluk duyduğunu ve eski öğrencisine güvenerek ameliyat olmayı tercih ettiğini söyledi. Kara, “Sol gözüm bulanık görüyordu. Birkaç göz doktoruna gittim. Gözümde normalde bir şey olmadığı ortaya çıktı. ‘Nörolojik’ denildi. Beyin MR’ında, kitle ortaya çıktı. Sonra Efecan’a başvurdum. Efecan kabul etti. Tümörün alınması gerektiğini söyledi. Ben de çocuğuma güvendiğim için ameliyatı kendisinin yapmasını istediğimi söyledim. O da kabul etti ve operasyonu gerçekleştirdi. Bu durumdan herkese gururla bahsettim. Çevremdekiler de eski bir öğrencim tarafından ameliyat edilmenin güzel bir şey olduğunu dile getirdi” diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

İzmir Sağlık Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP