DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Emekli Astsubay, Model Uçak Atölyesiyle Havacılık Tutkusunu Gelecek Nesillere Aktarıyor
6 okunma

Emekli Astsubay, Model Uçak Atölyesiyle Havacılık Tutkusunu Gelecek Nesillere Aktarıyor

ABONE OL
Eylül 12, 2024 10:47
Emekli Astsubay, Model Uçak Atölyesiyle Havacılık Tutkusunu Gelecek Nesillere Aktarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eskişehir’de 28 yıl boyunca astsubay olarak görev yapan ve hava trafik kontrolörü olarak hizmet veren Selim Nohutcu, 2022 yılında emekli oldu. Çocukluğundan beri süregelen havacılık tutkusunu, model uçaklar aracılığıyla gelecek nesillere aktarmak için kolları sıvadı.

Radyo kontrollü model uçaklara olan ilgisi çocukluğunda başlayan Nohutcu, bu alanda çeşitli kurslara katıldı ve eğitimler aldı. Yarışmalara katılan Nohutcu, emeklilik sonrası Eskişehir Model Uçak Atölyesi’ni kurdu.

Atölyesinde, kendi tasarladığı radyo kontrollü model uçakları ile yarışmalara katılmaya devam eden Nohutcu, aynı zamanda kurum ve okullarla işbirliği yaparak model uçak konusunda eğitimler veriyor.

Nohutcu, Türk Hava Kuvvetleri’ndeki uçaklar ile İkinci Dünya Savaşı uçaklarının modellerinden oluşan bir koleksiyonun sahibi. Milli Muharip Uçak KAAN ve Bayraktar TB2 gibi yerli hava araçlarının modellerini de koleksiyonuna eklemiş.

Nohutcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Geçen yıl açtığım atölyede model uçak yapımı eğitimleri veriyorum. Havacılık tutkumun çocuklara ve gençlere de sirayet etmesini istiyorum. Eskişehir’in havacılık merkezi olması benim için büyük bir gurur kaynağı. Bu atölyeyi kurarak havacılığın temellerini atabilecekleri bir alan oluşturmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Nohutcu, atölyesinde model uçak yapımında kullanılan malzemelerin yanı sıra 3 boyutlu yazıcı da bulundurduğunu belirtti. Özellikle Milli Muharip Uçak KAAN ve Bayraktar TB2 modellerine yoğun bir ilgi olduğunu ifade etti.

Nohutcu, “Koleksiyonuma yeni modeller eklemeyi hedefliyorum. Aksungur insansız hava aracı ve Kızılelma’nın plastik kitlerini bekliyorum.” dedi.

Nohutcu, atölyesinin kapısının herkese açık olduğunu vurguladı ve herkesi model uçak yapmaya davet etti.

Kültür Sanat Teknoloji trafik Güncel Çocuk Selim

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP