DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2150954-0.8878%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Emekli Ahşap Oymacısı Gençlere Ders Veriyor
21 okunma

Emekli Ahşap Oymacısı Gençlere Ders Veriyor

ABONE OL
Ağustos 22, 2024 09:48
Emekli Ahşap Oymacısı Gençlere Ders Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hüdaverdi Topbaş, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde doğduğu Irlamaz Mahallesi’ne emekli olarak döndü ve geçmişten gelen ahşap oymacılığı yeteneğini genç kuşaklara aktarmaya karar verdi.

Turgutlu Endüstri Meslek Lisesi’nden Mobilya ve Dekorasyon Bölümü mezunu olan Topbaş, İskenderun’da güvenlik görevlisi olarak uzun yıllar çalışmış ve bu süreçte ahşap oymacılığını hobi olarak sürdürmüştü.

Yaklaşık 17 yıl sonra emekliliğe ayrılan Topbaş, memleketi Irlamaz Mahallesi’ne geri döndü ve 450 kişilik bu küçük köyde zanaatini yaygınlaştırmak için harekete geçti.

Usta öğretici belgesi alan Topbaş, İlçe Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurarak ahşap oymacılığı dersleri vermeye başladı.

Şu anda 15 genç kursiyere zanaatının inceliklerini aktaran Topbaş, AA muhabirine geleneksel ahşap oymacılığının sadece bir hobi değil, aynı zamanda gelir getirici bir meslek olduğunu vurguladı.

Topbaş, özellikle stresle mücadele edenlere bu zanaatı öğrenmeyi tavsiye ediyor ve bu mesleği gelecek nesillere aktarmak istediğini belirtiyor.

Açtığı kursun köyde büyük ilgi gördüğünü dile getiren Topbaş, insanların yeni şeyler öğrenme arzusunun kendisini mutlu ettiğini söylüyor.

Ahşap oymacılığının kendisine huzur verdiğini ifade eden Topbaş, bu zanaat sayesinde güncel hayattan uzaklaşabildiğini, odaklanabildiğini ve ruhsal olarak rahatladığını belirtiyor.

Kursta yer alan ortaokul öğrencisi Rüzgar Camuzcu, ahşap oymacılığının lise sınavlarına hazırlanırken yaşadığı stresi azaltmada etkili olduğunu söylüyor.

Camuzcu, kursta kazandığı becerilerin odaklanma yeteneğini geliştirdiğini ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırdığını ifade ediyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü öğrencisi Tuğba Çakır ise ahşap oymacılığı kursunda kazandığı becerilerin kendisini motive ettiğini ve yeni şeyler öğrenme isteğini artırdığını söylüyor.

Turgutlu Manisa Eğitim Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP