DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Elon Musk milyonlarca insana Neuralink beyin çipleri yerleştirmek istiyor | Teknoloji Haberleri
18 okunma

Elon Musk milyonlarca insana Neuralink beyin çipleri yerleştirmek istiyor | Teknoloji Haberleri

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 08:46
Elon Musk milyonlarca insana Neuralink beyin çipleri yerleştirmek istiyor | Teknoloji Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk, Neuralink’in beyin-bilgisayar arayüzünün yeni yeteneklerini sergileyen bir video paylaştıktan sonra, şirketin bu teknolojiyle ilgili açıklamalarını yaptı.

Videoda, cihazı takılı ikinci hastanın, nişancı oyunları oynadığı ve üç boyutlu nesneler tasarladığı gösteriliyor. Bu aktiviteleri, cihazı kullanarak düşünceleriyle gerçekleştirdiği görülebiliyor.

Musk, X’te yaptığı paylaşımda, “Her şey yolunda giderse, birkaç yıl içinde yüzlerce kişi Neuralink’e sahip olacak, belki beş yıl içinde on binlerce, 10 yıl içinde milyonlarca kişi olacak” dedi.

Neuralink, insan deneyine katılan son katılımcının, bilgisayar destekli tasarım yazılımını kullanarak üç boyutlu nesneler tasarlamak gibi karmaşık görevleri düşünceleriyle gerçekleştirebildiğini duyurdu.

Katılımcı, daha önce kullandığı yardımcı teknolojilerle mümkün olmayan bir işlemle, beyin-bilgisayar arayüzünü kullanarak Neuralink şarj cihazı için özel bir montaj tasarlayıp yazdırabildi.

Ayrıca, genellikle iki ayrı kumanda kolu gerektiren video oyununu da, düşünceleriyle kontrol ederek oynayabildi.

Neuralink’in Gelecek Hedefleri

Musk, gelecekte bu teknolojinin müziği doğrudan beyne aktarabilme ve görme yeteneğini geliştirerek ışık spektrumunun yeni bölümlerini görebilme gibi yetenekler sunabileceğini belirtti.

Ancak bazı nörobilimciler, bu tür yeteneklerin onlarca yıl ötede olduğunu ve bilgisayar korsanlığı ve siber saldırı riskleri taşıdığını iddia ediyor.

Neuralink, insan deneylerinde kullanılan beyin implantlarına gelişmiş işlevler eklemeyi ve daha hızlı metin girişi sağlamak için el yazısı amacını tanıyabilen yeni algoritmalar geliştirmeyi hedefliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP