DOLAR 34,1140 0.28%
EURO 38,1546 0.22%
ALTIN 2.875,961,66
BITCOIN 2147843-0.55201%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Elmadağ’da Renkliköy Projesi’ne Yoğun İlgi
21 okunma

Elmadağ’da Renkliköy Projesi’ne Yoğun İlgi

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 09:57
Elmadağ’da Renkliköy Projesi’ne Yoğun İlgi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde, 150 haneyi kapsayan dezavantajlı bir bölgede, “Kentsel dönüşüm değil, renksel dönüşüm” sloganıyla başlatılan Renkliköy Projesi, büyük bir ilgi görüyor. Proje, ilçenin merkezinde bulunan bölgenin iyileştirilmesi hedefiyle hayata geçirildi ve turizmi teşvik etmenin yanı sıra altyapı ve istihdam sorunlarına da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Elmadağ’ın merkezinde yer alan Yenidoğan ve Yenipınar mahallelerini kapsayan proje, 2023 yılında başlatıldı. Bu 150 hanelik dezavantajlı bölgenin avantajlı hale getirilmesi için sokak iyileştirme çalışmaları, sağlıklı yaşam alanları gibi ana başlıklar belirlendi. Proje kapsamında, köy konağı, Renkliköy Meydanı, Elmadağ Kent Müzesi, Renkliköy Tavşan Bahçesi, mesire alanı ve etkinlik alanları gibi yapılar inşa edildi. Renkliköy Projesi, kültürel mirası koruma, ekonomik kalkınmayı teşvik etme ve özellikle kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Elmadağ halkına ekonomik açıdan da katkı sağlayan Renkliköy, her geçen gün daha fazla ilgi görüyor. Proje kapsamında, Ankara kökenli ve Türkiye’de 18. yüzyılda nesli tükenen Angora tavşanı türünü bölgeye tekrar kazandırma çalışmaları da yürütülüyor.

‘MEVCUT BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ VARDI’

Projenin geri dönüşümü, doğru yer ve doğru uygulama ile hedeflediklerini vurgulayan Elmadağ Belediyesi Ar-Ge Müdürü, peyzaj mimarı İsa Eren Akbıyık, şehir planlama ve mimarlık gibi meslek disiplinlerine öncelik verdiklerini belirterek, “Mevcut bir kentsel dönüşüm projesi vardı ve biz bunu ‘Kentsel dönüşüm değil renksel dönüşüm’ adı altında bir araya getirmeye çalıştık. Bu doğrultuda 76 adımda planlar yapıldı. Halkla iletişime geçildi, neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunuldu ve ekip oluşturuldu. İlk olarak altyapı, ardından üstyapı ve son olarak da sürdürülebilirlik kavramları üzerinde bu projenin devamlılığını sağlamaya çalıştık. Bu proje, halkın projesi, başkanımızın projesi ve bizim projemiz. Bu topraklara değer veren herkesin projesi, sahiplenmeyi bekleyen bir proje ve sahiplenen herkesin projesi. Renkliköy Projesi, bölgenin turizm merkezi olacak. Angora tavşanı, bu bölgede yetişen, buranın yerel ve kültürel mirası olan bir tavşandır. Bu tavşan türünü burada tekrar yaşatmak, neslinin tükenmesini engellemek ve burada Angora tavşanı üzerine yeni bir hikaye yazmak için çaba sarf ediyoruz. Potansiyel bir turizm aracı olarak da kullanabileceğimiz bir durum bu. Bu projeyle beraber turizm faktörünü göz önünde bulunduruyoruz. Hem altyapı problemlerini hem de fiziksel problemleri çözmenin yanı sıra, istihdam problemlerini nasıl çözebileceğimizi, bu potansiyeli nasıl ortaya çıkarabileceğimizi, emek pazarları, kahve şenlikleri gibi etkinliklerle burayı nasıl canlı tutabileceğimizi ve halkımızın evinde yaptığı ürünleri pazarda satabilme gibi olanakları nasıl sağlayabileceğimizi düşünüyoruz. Şu an için proje henüz emekleme aşamasında. Ziyaretçi beklentilerimiz düşük çünkü bir yandan da devam eden bir proje. Günlük bin ziyaretçi ile kapattığımız etkinliklerimiz oldu” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elmadağ Ankara Çevre Yaşam Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP