DOLAR 34,2452 0.28%
EURO 37,6376 -0.37%
ALTIN 2.921,730,22
BITCOIN 21300831.43003%
İstanbul
24°

AÇIK

12:58

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Elmacı Dede’den Askerlere Moral
6 okunma

Elmacı Dede’den Askerlere Moral

ABONE OL
Ekim 4, 2024 07:48
Elmacı Dede’den Askerlere Moral
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Denizli’de yaşayan Muhammet Yılmaz, 74 yaşında olmasına rağmen genç ruhuyla vatanına hizmet etmeye devam ediyor. Bahçesinde yetiştirdiği elmaları Ege Ordusu’nda görev yapan askerlere hediye etmek için İzmir’e gitti.

Yurt içinde ve dışında görev yapan askerlere elma götürdüğü için “Elmacı Dede” olarak bilinen Yılmaz, Türk bayrağıyla süslediği minibüsüyle Ege Ordusu Komutanlığı Tuğgeneral Hüdaverdi Ersoy Kışlası’na ulaştı.

AA muhabirine konuşan Yılmaz, askerlere destek olmanın kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. “Vatan, bayrak ve İslam sevgisiyle” dolu olduğunu belirten Yılmaz, ömrü yettiğince askerlerin yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

“Şırnak, Hakkari, Van ve hudut boylarındaki askerlere manevi destek vermek benim için bir görev,” diyen Yılmaz, “Bu yolda durmak yok, gece uykusu yok. Şehadet şerbetini içene kadar bu yolda yürüyeceğim.” dedi. Yılmaz, bugüne kadar 100’den fazla sefer yaptığını ve binlerce kilometre yol kat ettiğini ancak Allah’a şükür hiçbir zaman yolda kalmadığını belirtti.

Bahçesinde yetişen elmaları kış boyunca soğuk hava deposunda saklayarak askerlere ikram ettiğini anlatan Yılmaz, elmalar bittiğinde de irmik helvası yaparak askerlere götürdüğünü ifade etti. Yılmaz, daha sonra kışlaya girerek elmaları askerlere dağıtılmak üzere teslim etti.

Kaynak: AA / Metin Aydemir – Kültür Sanat

Muhammet Yılmaz Yerel Haberler Kültür Sanat Yaşam izmir Spor Van

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP