DOLAR 34,1189 0.28%
EURO 38,1346 0.15%
ALTIN 2.873,911,59
BITCOIN 2146276-0.19644%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Elazığ’da Parkinson Hastalarına PEG-J İşlemi Yapılmaya Başlandı
9 okunma

Elazığ’da Parkinson Hastalarına PEG-J İşlemi Yapılmaya Başlandı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 09:44
Elazığ’da Parkinson Hastalarına PEG-J İşlemi Yapılmaya Başlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi, ileri evre parkinson hastalarına umut ışığı oldu. Hastaneye, endoskopi eşliğinde Jejunal tüp ile perkütan endoskopik gastrojejunostomi (PEG-J) işlemi uygulanmaya başlandı.

Bu yöntem, ileri evre parkinson hastalarında kullanılan ilaçların mide asidi tarafından parçalanmasını engelleyerek, ilaçların daha etkili bir şekilde vücuda ulaşmasını sağlamayı amaçlıyor.

Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Dr. Sadık Keşmer, PEG-J işlemi hakkında şu bilgileri verdi: “Hastaya endoskopi aracılığıyla ince bağırsağın üst kısmına, yani jejunuma bir tüp yerleştiriyoruz. Bu tüp, ilacın mide asidiyle temasını engelleyerek, ilaçların daha etkili bir şekilde emilmesini sağlıyor. İşlem sonrası nöroloji uzmanlarımız, hastalarımıza ilaç infüzyonu ve tedavisini uyguluyor.”

Op. Dr. Keşmer, PEG-J işleminin ileri evre parkinson hastalarında kullanılan en iyi tekniklerden biri olduğunu belirterek, “Bu işlem, hastaya sürekli ilaç infüzyonu sağlayarak, ilaçların doğrudan ince bağırsağa ulaşmasını ve beyne daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde ilk kez uygulanan bu işlem, hastalarımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. İnşallah, hastalarımız bu işlemden büyük fayda görecektir” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Şehir Hastanesi Fethi Sekin Endoskopi Parkinson Parkinson Sağlık Güncel Elazığ

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP