DOLAR 34,1179 0.28%
EURO 38,1109 0.12%
ALTIN 2.875,141,64
BITCOIN 2144318-0.60707%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Elazığ’da keşfedilen zindan turistlerin ilgisini çekiyor
15 okunma

Elazığ’da keşfedilen zindan turistlerin ilgisini çekiyor

ABONE OL
Ağustos 21, 2024 08:48
Elazığ’da keşfedilen zindan turistlerin ilgisini çekiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elazığ’ın Harput Mahallesi’ndeki tarihi Harput Kalesi’nde, 100 basamaklı, 36 metre derinliğinde bir zindan keşfedildi. Bu zindanın Artuklu Beyi Belek Gazi tarafından Kudüs Kralı 2. Baudouin ve diğer haçlı soylularını esir tutmak için kullanıldığı tahmin ediliyor. Belek Gazi’nin ayrıca Baudouin’den sonra Joscelin ve Galeran’ı da esir alarak bu zindana kapattığı biliniyor.

Zindan, geçmiş yıllarda gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları sonucunda 2023 Mayıs ayında ziyarete açıldı. Günümüzde turizme kazandırılan zindan ve Harput Kalesi’nin diğer tarihi mekanları, yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Kale, tarihi derinliği ve restore edilmiş yapısıyla bölgenin turistik cazibesini artırıyor ve daha fazla ziyaretçi çekiyor.

Zindanı ziyaret edenlerden Dursun Reçber, İstanbul’dan geldiklerini ve çocuklarının tarihimizi öğrenmesi için burayı gezmek istediklerini söyledi. Reçber, “Tarihimiz çok güzel ama yeterince ön plana çıkmıyor. İnsanların burayı bilmesi gerekiyor. Ne yazık ki kendi tarihimizi bile yeterince bilmiyoruz. Zindan çok serin ve tarihi dokular çok güzel. Herkesin burayı görmeye gelmesi gerekiyor.” dedi.

Diğer bir ziyaretçi olan Ela Reçber ise “Buraya ilk defa geliyorum ve çok beğendim. Tarihi dokusu mükemmel.” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Harput Elazığ Turizm Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP