DOLAR 34,2929 0.5%
EURO 37,2382 0.48%
ALTIN 2.986,641,11
BITCOIN 23230011.58362%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

15:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Elazığ’da Deprem: 4 Kişi Sağ Kurtarıldı
5 okunma

Elazığ’da Deprem: 4 Kişi Sağ Kurtarıldı

ABONE OL
Ekim 17, 2024 11:44
Elazığ’da Deprem: 4 Kişi Sağ Kurtarıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AFAD’dan yapılan açıklamada, Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli’de AFAD ekipleri ile emniyet ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmalarına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi’ne toplam 374 ihbar geldiği, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ’da toplam 4 binada hasar meydana geldiği, Elazığ’da kısmi hasar gören 1 binada 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığı belirtildi. Ayrıca Malatya’nın Pütürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi meydana geldiği ifade edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya’nın Kale ilçesi merkezli 5.9’luk depreme ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, AFAD ve ilgili kurumların saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen 374 ihbardan 341’inin bilgi, 33’ünün ise yardım amaçlı çağrı olduğunu söyledi. Yerlikaya, Malatya’da 1, Şanlıurfa’da 1, Elazığ’da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini, ancak herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını belirtti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 5,9 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Kurum, gelen ihbarların değerlendirildiğini ve ekiplerin depremden etkilenen tüm illerde sahada teyakkuz halinde çalışmalarına devam ettiğini belirtti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen depremde ilgili kurumların saha tarama çalışmalarına devam ettiğini açıkladı. Uraloğlu, şu ana kadar ulaşım ve haberleşmeye dair herhangi bir sorun tespit edilmediğini belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Altun, şu ana kadar deprem sebepli herhangi bir olumsuzluk tespit edilmediğini, ilgili birimlerin kendi alanlarında tarama faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Altun, özellikle medya kuruluşlarının sansasyon ve dezenformasyondan uzak, sorumlu yayıncılık bilinciyle hareket etmelerini beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güvenlik 3-sayfa Malatya Deprem Sağlık Elazığ Çevre AFAD

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP