DOLAR 34,0679 -0.1%
EURO 38,1693 0.02%
ALTIN 2.881,570,24
BITCOIN 21798041.33718%
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:01

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ejder Deresinin Kumları Şifa Dağıtıyor
16 okunma

Ejder Deresinin Kumları Şifa Dağıtıyor

ABONE OL
Ağustos 25, 2024 07:45
Ejder Deresinin Kumları Şifa Dağıtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’un Oltu ilçesinde bulunan Ejder Deresi’nin kumlarının şifa dağıttığı söyleniyor. Yerli halk, kış hastalıklarından korunmak için yaz aylarında kum banyosu yapıyor.

Ejder Deresi’nin kıyısında yaşayan Oltulular, yılda 3-4 kez kum banyosu yapmanın sağlıklarını koruduğuna inanıyorlar.

Oltulu Dr. İbrahim Hakkı Ekinci, hastalarına 4-5 seans kum banyosu yapmalarını öneriyor. Kumun, mineral, demir ve magnezit açısından zengin olması nedeniyle çeşitli hastalıklara iyi geldiği ve genel sağlığı desteklediği belirtiliyor.

Ancak Dr. Ekinci, kum banyosunun bazı hastalıklar için uygun olmadığını vurguluyor. Özellikle iltihaplı romatizma, kalp rahatsızlığı ve yüksek tansiyon hastalarına kum banyosu yapmamaları öneriliyor.

Dr. Ekinci, 10 yıldır düzenli olarak kum banyosu yapıyor ve bunun kendisine çok iyi geldiğini söylüyor. Özellikle Ağustos ayında kumun sıcak olması gerektiğini belirtiyor ve Erzurum’da bu dönemde kum banyosu yapmanın ideal olduğunu söylüyor.

Kum banyosunun eklem kireçlenmesi gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini ve vücudu yenilediğini belirten Dr. Ekinci, özellikle Kırdağ’ın eteğindeki Söğütlü dere kumlarını öneriyor. Bu deredeki kumların yüksek demir içeriği nedeniyle mıknatısa çekildiğini ve sağlık sorunlarına çözüm arayan herkese tavsiye ettiğini söylüyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Oltu Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP