DOLAR 34,1141 0.28%
EURO 38,1263 0.17%
ALTIN 2.867,351,36
BITCOIN 21632620.53094%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme! Sınav süresi ve hamle hakkı değişti
11 okunma

Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme! Sınav süresi ve hamle hakkı değişti

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:00
Ehliyet sınavlarına yeni düzenleme! Sınav süresi ve hamle hakkı değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Resmi Gazete’de yayınlanan yeni yönetmelik ile sürücü kursları ve ehliyet sınavlarında önemli değişiklikler yapıldı. Kurs kayıtlarından sınav sürelerine kadar birçok konuda yeni düzenlemeler getirildi.

SINAVLAR İKİ FARKLI GÜZERGAHTA YAPILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik uyarınca, direksiyon eğitimi ders sınavları, milli eğitim müdürlüklerinin belirlediği ve onaylanmış iki farklı güzergahta gerçekleştirilecek. Yeni düzenlemenin getirdiği değişikliklere dikkat çeken Trafik Eğitmeni Zakir Çelepkolu, paralel parkta oval bir şekilde paralel park aşamasının yapılacağını belirtti.

SINAV SÜRESİ 40 DAKİKAYA ÇIKTI

Çelepkolu, “Sınav süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarıldı. Eskiden sabit bir güzergahımız vardı, ancak artık sınav iki farklı güzergahta yapılacak. Sınav sabahı görevli komisyonlar kura çekerek sürücü adayına göre bir güzergah belirleyecek. Geri parkta daha önce bir hamle ile içeri giriş ve iki hamle ile düzeltme yapılıyordu. Yeni düzenleme ile bir hamle daha uzatılıyor, yani adaylara bir hamle daha fazla şans tanınıyor.” dedi.

“U DÖNÜŞÜ NOKTASI BELİRLENECEK”

Yeni düzenleme ile U dönüşünün yapılacağını belirten Çelepkolu, “Sınav güzergahlarında müsait bir yerde U dönüşü noktası belirlenecek ve adaylar oradan U dönüşü sağlayacaklardır. En önemli nokta ise joker sorunu. Bir öğrencinin yerine başkasının sınava girmesi durumuna karşı önlem alınacak. Artık sürücü kursuna gelen kişiler müracaat formunu kendileri dolduracak, sürücü kursu tarafından fotoğrafları çekilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri olan MEBBİSE fotoğrafları aktarılacak. Ayrıca biyometrik fotoğrafları da sisteme eklenecek. Bu önlem, bakanlığın bu tür durumların önlenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor. Engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar da olacak. Engelli vatandaşlar, kendi aldıkları araca uygun tertibat sağlanırsa kendi araçlarıyla sınava girebilecekler.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Trafik Otomobil Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP