DOLAR 34,1462 0.1%
EURO 38,2565 0.22%
ALTIN 2.916,120,06
BITCOIN 21719170.30144%
İstanbul
24°

AÇIK

16:23

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Eğitim Müfredatı Sadeleştirildi
6 okunma

Eğitim Müfredatı Sadeleştirildi

ABONE OL
Eylül 25, 2024 08:48
Eğitim Müfredatı Sadeleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Düzce’de yaptığı konuşmada eğitim sistemindeki yenilikler ve müfredat değişiklikleri hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, özellikle müfredatın sadeleştirilmesiyle çocukların üzerindeki bilgi yükünün azaltıldığını vurguladı.

Bakan Tekin, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde bulunan Akçakoca Orhan Özdemir Fen Lisesi Kampüsü’nün ek hizmet binalarının açılış törenine katıldı. Törende, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can ve Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da hazır bulundu.

Bakan Tekin, konuşmasında eğitim sistemindeki fiziki gelişmelere değindi. 2002 yılından bu yana atanan yaklaşık 800 bin öğretmenle eğitim kadrosunun güçlendiği ve sınıfların daha küçük boyutlara kavuştuğuna dikkat çekti. Ayrıca, okulların fiziki kapasitesinin dünya standartlarında olduğunu ve depreme dayanıklı şekilde inşa edildiğini belirtti.

Bakan Tekin, müfredatın içeriğini ele alarak, bilgi edinmenin ötesinde beceri kazanımına odaklanılan çağdaş eğitim anlayışıyla uyumlu hale getirildiğini açıkladı. Müfredatın yüzde 35 oranında sadeleştirilmesiyle aşırı bilgi yüklemesinin önüne geçildiğini ve çocukların eğitim yükünün azaltıldığını ifade etti. Bakan, müfredattan çıkarılan konuların bilimsel değeri düşük olduğu için değil, daha ileri eğitim kademelerinde daha pedagojik olarak işlenmesi için kaldırıldığını belirtti.

Bakan Tekin, vatanseverlik ve merhamet gibi konuların müfredata dahil edilerek, gelecek nesillerde millet olarak bir arada yaşama bilincinin güçlendirilmesinin amaçlandığını söyledi. Konuşmasının ardından, 400 kişilik konferans salonu, kapalı spor salonu, yeni nesil kütüphane ve genişletilmiş eğitim sistemine özgü laboratuvar binasının açılışını gerçekleştirdi.

Milli Eğitim Bakanı Yerel Haberler Yusuf Tekin Politika Eğitim Düzce

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP