DOLAR 34,1031 0.21%
EURO 38,0993 0.07%
ALTIN 2.841,380,44
BITCOIN 21713472.59384%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Eğitim-Bir-Sen, İsrail ürünlerinin satılmaması için boykot kararı aldı
10 okunma

Eğitim-Bir-Sen, İsrail ürünlerinin satılmaması için boykot kararı aldı

ABONE OL
Eylül 13, 2024 07:48
Eğitim-Bir-Sen, İsrail ürünlerinin satılmaması için boykot kararı aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da Eğitim-Bir-Sen’in düzenlediği 17. Geleneksel Basın Buluşması gerçekleşti. Toplantıda, Eğitim-Bir-Sen Adana Şube Başkanı Mustafa Sarıgeçili, İsrail’e ait ürünlerin okullardaki kantinlerde satılmaması yönünde önemli bir karar alındığını duyurdu. Sarıgeçili, Adana Kantinciler Odası ile yaptıkları görüşme sonucunda, bu karara varıldığını ve tüm ilçe ve kantinler dahil olmak üzere bu ürünlerin satışının yasaklandığını belirtti.

Sarıgeçili, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla düzenlenen basın buluşmasında, eğitim gündemine dair açıklamalarda bulundu. Bu yılın temasının “Çanakkale’den Gazze’ye” olduğunu vurgulayan Sarıgeçili, yeni eğitim yılının ülke ve millet için hayırlı olmasını diledi. Sarıgeçili ayrıca, İsrail destekli ürünlerin okullarda satılmaması için başlattıkları boykota da değinerek, bu konuda Adana Kantinciler Odası ile birlikte hareket ettiklerini ve kantinlerde boykot ürünlerinin satılmaması kararı aldıklarını ifade etti. Sarıgeçili, bu kararın aynı zamanda yerli ve milli ürünlere yönelme açısından da önemli olduğunu belirterek, “Çocuklara bu bilinci kazandırmak ve bunu eyleme geçirmek adına önemli bir boykot olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.

Sarıgeçili, okullardaki güvenlik ve temizlik sorunlarına da dikkat çekerek, “Okullarımızda güvenlik eksikliği bulunuyor. Herkes rahatlıkla okula girebiliyor. Bunun yanı sıra, okullarda temizlik personeli sıkıntısı da yaşanıyor. Toplum Yararına Programlar’ın (TYT) yerini alan İş Gücü Uyum Programı (İYUP), haftada sadece 3 gün çalışılan bir sistem. Bu durum ise temizlik ve güvenlik açısından endişe verici bir durum yaratıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İsrail Eğitim Güncel Adana

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP