DOLAR 34,2182 0.1%
EURO 37,9114 -0.52%
ALTIN 2.929,491,17
BITCOIN 2130980-1.61553%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

05:29

SABAHA KALAN SÜRE

Ege Bölgesi’nde Heyecan Dolu İlk Otokros Yarışı Gerçekleşti
4 okunma

Ege Bölgesi’nde Heyecan Dolu İlk Otokros Yarışı Gerçekleşti

ABONE OL
Ekim 1, 2024 07:39
Ege Bölgesi’nde Heyecan Dolu İlk Otokros Yarışı Gerçekleşti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aydın Otomobil Sporları Spor Kulübü tarafından düzenlenen yılın ilk otokros yarışı, 29 Eylül Pazar günü Aydın’ın Yenipazar ilçesinde gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Yenipazar Motorsporları Merkezi’nde düzenlenen yarışa, 21 sporcu katıldı. Toprak ve asfalt zeminli parkurda yapılan yarış, 5 ayrı kategoride 2 ayak üzerinden gerçekleşti. Aydınlıların büyük ilgi gösterdiği yarışta, seyirciler heyecan ve adrenaline doydu.

Pilotların agresif sürüşleri nedeniyle protokol üyeleri ve izleyiciler toz duman altında kaldı. Binlerce vatandaşın izlediği yarış sonunda dereceye girenler kupalarını aldı.

Kategori 1’de Faruk Sayın, ilk ayakta 5.36,35 ile birincilik elde etti. İkinci ayakta da birinci olan Sayın, toplamda 40 puan toplayarak birincilik kupasını kazandı. Serdar Sarıduman, istikrarlı performansıyla rakibi Onur Sınırdere’yi averajla geçerek ikinci oldu. Sınırdere ise ilk ayağı ikinci sırada tamamladı, ancak ikinci ayakta üçüncülüğe geriledi. Toplamda 32 puan toplayan Sınırdere, podyumun üçüncü basamağında yer aldı.

Kategori 2’de Demir Sancaklı, ilk ayağı 5.18,22 ile birinci sırada tamamlayarak 20 puan kazandı. İkinci ayakta da temposunu koruyan 17 yaşındaki genç pilot, yarış kariyerinin ikinci yarışında 40 puanla birincilik kupasını kazandı. Yarış parkurlarında 52. yılını geride bırakan Mithat Diker, otomobilinde oluşan mekanik arızaya rağmen deneyimiyle ikincilik kupasının sahibi oldu. Diğer genç pilot Kaan Yudulmaz ise ilk yarışında üçüncü olarak podyuma çıktı.

Kategori 3’te yarışan Hakan Akman, iki ayağı da ilk sırada tamamlayarak toplamda 40 puan ile birincilik kupasını kazandı. Efe Turan, her iki ayakta da ikinci olurken Dilara Astepe üçüncü oldu.

Kategori 4’te Levent Şapçılar ve Alper Akgün arasında yaşanması beklenen mücadele, Şapçılar’ın otomobilinde soğutma sisteminde oluşan arıza nedeniyle bir sonraki yarışa kaldı. Alper Akgün, 4.46,17 ile tüm katılımcılar arasında en iyi zamanı yaparak birincilik elde etti.

İki yarışmacının start aldığı Kategori 5’te, Yenipazar’dan Malik Ercan ilk kez katıldığı yarışta birinci oldu. Bahadır Sevinç ikinci oldu. 2023 yılında 3 etap halinde düzenlenen ve 54 kadının katıldığı TOSFED Yıldızını Arıyor yarışmasının üçüncüsü Hilal Olgun, bu yarışta Kadınlar kategorisi birincisi olarak podyuma çıktı. Hasan Aktaş averajla ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırada Candan Erim yer aldı.

AYOSK tarafından düzenlenen Ege Kupası’nın 2’nci ve 3’üncü Otokros yarışları, 26-27 Ekim tarihlerinde yine Yenipazar parkurunda yapılacak.

Yenipazar Otomobil Pazar Spor Ege

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.