DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569150.64504%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

20:31

YATSIYA KALAN SÜRE

Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği’nin Açılışı Gerçekleştirildi
15 okunma

Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği’nin Açılışı Gerçekleştirildi

ABONE OL
Eylül 10, 2024 09:47
Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği’nin Açılışı Gerçekleştirildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Buca ilçesinde, Ege Bölgesi Diyadin İlçesi ve Köyleri Derneği’nin yeni dernek merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Dernek, başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi’nde yaşayan Ağrı-Diyadinlileri bir araya getirmeyi amaçlıyor.

2013 yılında kurulan dernek, dayanışma ve yardımlaşma konularında faaliyet gösteriyor. Açılışta konuşan Ege Diyadin Der Başkanı Nusret Göneç, derneğin kendi mülkünü satın almasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Göneç, derneğin kuruluşundan bu yana emek veren herkese teşekkür etti ve derneğin kapılarının tüm hemşehrilerine açık olduğunu vurguladı.

Açılış etkinliğinde yaklaşık 1000 kişi hazır bulundu. Etkinliğin sunumunu Metin Yardımcı üstlenirken, dernek yöneticilerine ve katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verildi. Ege Diyadin Der’in Yönetim Kurulu’nda Fehmi Çeçen, Şakir Kaya, Mehmet Fesih Kaya, İsa Yardımcı, Eşref Kızılaslan, İhsan Arabacı, Adnan Yalçın, Ahmet Akdemir, Ahmet Taşçı, Kadir Karakuş, Barkın Kaya, Batuhan Kaya, Bülent Kaya, Caner Demirtaş, Cemal Taşdemir, Dilaver Polat, Emre Kaya, Erol Akpınar, Faik Kaya, Ferhat Göneç, Emin Altındağ, İbrahim Sarbot, İlhan Çiftçi, İsmet Avcı, Latif Avcı, Murat Çiftçi, Mümtaz Gümüş, Numan Yıldırım, Sabri Kaya, Şakir Akpınar, Yılmaz Kuşçu, Orhan Kaya ve Yusuf Polat yer alıyor.

Ege Diyadin Der Kurucularından ve Genel Sekreter Mehmet Fesih Kaya, derneğin kendi mülkünü satın almasının ve tadilatının tamamlanmasının sevincini paylaştı. Ege Bölgesi Ağrı Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Tekin Yalçın da, Ege Diyadin Der’in bu başarıdan dolayı tebrik etti ve derneğin kurumsallaşma yolunda önemli bir adım attığını belirtti.

Açılış etkinliğinde Ağrı’nın yöresel yemeği ‘helise’ ikram edilirken, Azat Ararat, Erdal Özgül ve Sinan Rengin gibi Ağrılı sanatçılar da müzikleriyle geceye renk kattılar.

Kültür Sanat Sivil Toplum Etkinlikler Diyadin Güncel Yerel Yaşam izmir Buca Ege Ege

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP