DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21471980.00118%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Edremitli iş adamı binayı oyuncak ve kumbara müzesine dönüştürdü
19 okunma

Edremitli iş adamı binayı oyuncak ve kumbara müzesine dönüştürdü

ABONE OL
Ağustos 24, 2024 09:48
Edremitli iş adamı binayı oyuncak ve kumbara müzesine dönüştürdü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edremitli iş adamı Agah Ferhatoğlu, çocukluğunun geçtiği tarihi binayı oyuncak ve kumbara müzesine dönüştürerek hayata geçirdiği bir projeyle herkesi büyüleyen bir mekan yarattı.

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki Altınoluk Mahallesi sahilinde bulunan 2 katlı tarihi binada, Agah Ferhatoğlu’nun aile yadigarı oyuncak ve kumbara koleksiyonu sergileniyor. 2.000’den fazla parçanın yer aldığı müzede, geçmişin izlerini taşıyan kara tahta ve eski okul sıralarıyla da geçmişe bir yolculuk yaşatılıyor.

Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren 51 yaşındaki iş adamı Ferhatoğlu, ailesinin mirasını gelecek nesillere aktarmak amacıyla 35 kilometre uzaklıktaki Altınoluk Mahallesi’ndeki aile yadigarı binayı restore ettirmiş.

Kültür ve Turizm Bakanlığından onaylı “Agah Ferhatoğlu Oyuncak ve Kumbara Müzesi”nde, 2.000’den fazla oyuncak ve kumbara, ziyaretçileri geçmişe götürüyor.

Agah Ferhatoğlu, çocukluk anılarının yaşandığı evi müzeye dönüştürme kararını şu sözlerle açıkladı: “Cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmış harman tuğla ile eski bir yığma bina. Yüzyıllık geçmişi olan bir yapı. Ben de burada 1970 yılında doğdum. Bu binaya anlam katmak adına, burada Agah Feratoğlu Oyuncak ve Kumbara Müzesi’ni faaliyete geçirdik.”

15 yıldır biriktirdiği koleksiyonunu bu müzede sergileyen Ferhatoğlu, “Balıkesir Edremit ilçesinde, Altınoluk’ta faaliyet gösteriyoruz. Benim çeşitli koleksiyonlarım var. Eskiye, sanata, 1970’li yıllara büyük önem veriyorum. Oyuncaklar da koleksiyonumda önemli bir yer tutuyor. Oyuncaklara son zamanlarda kumbaraları da ekledim. Bu 15 yıllık koleksiyonumu burada sergiliyoruz. Binanın yapımı yaklaşık 5 yıl sürdü. Bugünkü halini aldı. Binanın yapısına özen göstererek, binayı koruyarak yapmaya çalıştık, özen gösterdik.” dedi.

Kara tahta ve eski okul sıralarının yer aldığı müzede, yaz sezonunda her akşam kukla oyunları sahneleniyor. – BALIKESİR

Edremit Kültür Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP