DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22456990.44622%
İstanbul
23°

AÇIK

16:19

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Edremit Körfezi’nde ‘Pastırma Yazı’ Keyfi
2 okunma

Edremit Körfezi’nde ‘Pastırma Yazı’ Keyfi

ABONE OL
Eylül 28, 2024 10:55
Edremit Körfezi’nde ‘Pastırma Yazı’ Keyfi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayının son günlerinde, Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinden Balıkesir’in Ayvalık ilçesine uzanan Edremit Körfezi, “pastırma yazı” olarak adlandırılan bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya kaldı.

Balıkesir’in Edremit, Burhaniye ve Gömeç ilçelerini kapsayan körfez bölgesinde, eylül ayının son cumartesi günü sıcaklık 31 dereceye ulaştı.

Hem tatil için körfeze gelenler hem de bölgede yaşayanlar, kumsalda güneşlenerek ve denize girerek serinledi. Bazıları ise ağaçların gölgesindeki banklarda oturup sıcaktan korunmayı tercih etti.

Pazartesi gününden itibaren sıcaklıkların 7 derece düşmesi ve yağışın etkili olması bekleniyor. Böylece, sonbahar havası öncesinde yazdan kalma bir hava yaşandı.

“Hayattan memnunuz”

Sahilde denizin tadını çıkaran Osman Yalçın, AA muhabirine bölgedeki havanın oldukça güzel olduğunu söyledi.

Güneşlenerek ve denize girerek vakit geçirdiklerini belirten Yalçın, “Her şey yolunda. Hayattan memnunuz. Güneş varken denize giriyoruz. Pazartesiye kadar denize gireceğiz artık.” dedi.

Zeki Güngör, Edremit Körfezi’nin havalar soğuduğunda bile denize girilebilen bir bölge olduğunu dile getirdi.

Körfezde deniz suyunun kolay kolay soğumadığını vurgulayan Güngör, cumadan itibaren 3 günlük süreçte güzel havaları değerlendirmek için sahile geldiklerini ifade etti.

Mehmet Sadık Erdal, hem havanın hem de denizin çok güzel olduğunu anlattı.

Serap Gürey ise tatile geldiğini ve güzel havadan faydalandığını kaydederek, “Altınoluk tatil için güzel bir yer. Havalar da çok güzel gidiyor, tadını çıkarıyoruz. Havalar serinlemeden tadını çıkarmak istedik. Kışın da kışı yaşayacağız. Seneye inşallah yine geliriz.” dedi.

Kaynak: AA / Hakan Firik – Güncel

Edremit Körfezi Yerel Haberler Hava Durumu Küçükkuyu Çanakkale Güneşli Ayvalık Edremit Güncel Körfez Turizm Yaşam Güneş Tatil Eylül

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.